Hrvoje Vlašić: “Imao sam obavezu vratiti se u klub koji mi je dao šansu kad sam bio bez posla!”

Vrijeme čitanja: 3 min

Nakon što je prije dva dana potpisao jednogodišnji ugovor sa Košarkaškim klubom Sonik-Puntamika, zadarski košarkaški stručnjak Hrvoje Vlašić danas je u Jazinama u prisustvu predsjednika kluba Mirka Jošića, sportskog direktora Pere Perića i pomoćnika Stipe Kuliša predstavljen javnosti.

Vlašić je na klupi Sonik-Puntamike zamijenio je Šimu Kraljevića koji je Puntamičane vodio posljednje tri sezone i koji ih je nakon sedam godina vratio u elitni razred domaće košarke.

Hrvoje Vlašić dobro je poznato lice među zadarskim košarkaškim trenerima. U svojoj bogatoj karijeri, koja traje već više od dva desetljeća, vodio je puno klubova pretežito iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. Okušao se i u ABA ligi kao trener Šibenke u sezoni 2004/05, jedinoj kada je klub iz Krešimirova grada nastupao u ovom natjecanju, a u regionalnoj ligi bio je i na klupi Košarkaškog kluba Zadar u sezoni 2013/14. Najveće uspjehe ostvario je, pak, kao trener Širokog i mostarskog Zrinjskog s kojima je 2009-te, odnosno 2018-te osvajao titule prvaka BiH.

Hrvoje Vlašić

Vlašić je u svom prvom obraćanju medijima izrazio zadovoljstvo povratkom u „staro jato“.

„Dolazim u dobro poznatu sredinu i drago mi je da sam se vratio doma nakon nekoliko sezona provedenih vani. Nisam puno razmišljao kad je stigla ponuda od Sonik-Puntanike jer sam imao i nekakvu obavezu vratiti se. Jer zadnji put kad sam bio ovdje bio sam bez posla godinu dana kada su me pozvali u klub i dali mi šansu. Tada smo kroz Drugu ligu napravili dobar posao i bio sam zadovoljan. Sada se nadam da ću moći sa svojim iskustvom i radom prenijeti neka znanja i napraviti sve što se od nas bude tražilo. U ovom trenutku nemamo neku jasnu situaciju oko sastava ali vjerujem kako ćemo to pitanje vrlo brzo iskristalizirati.“

Onda Druga liga, a sada izazov u HT Premijer ligi. Prema svemu sudeći, klub je dovodeći  Vlašića na mjesto prvog trenera u novoj sezoni najavio još veće ambicije. Igrači koji s ugovorom dočekuju novog trenera su Tomislav Cvitković, Šime Špralja, Filip Jošić i Teo Petani. Sam Vlašić kaže kako će roster biti kompletiran do početka priprema, a u njemu bi se trebalo ispreplesti iskustvo i mladost.

„Ambicije su da pokušamo kroz sezonu ići što mirnije. Da imamo što manje stresova i samim time da uspijemo promovirati neke mlađe igrače ali i da uspijemo napraviti nekakav balans unutar momčadi sa starijim igračima koji će biti u rosteru.“

Jednu stvar Vlašić je posebno napomenuo.

„Jako mi je drago da će mi pomoćnik biti Stipe Kuliš s kojim se vrlo dobro poznajem. Mislim da nas očekuje jedan dobar rad.“

I sam Kuliš o novom je treneru govorio biranim riječima.

„Velika mi čast što ću klupu dijeliti s trenerom Vlašićem. Veže nas nekla duga povijest i na relacij trener – igrač u mlađim kategorijama, a sada smo i na relaciji trener – trener. Izuzetno smo kompatibilni u određenim košarkaškim promišljanjima. Tako da vjerujem da ćemo našim iznimnim radom, trudom, predanošću i znanjem omogućiti ovoj ekipi da ispuni sve svije potencijale.“

Uz Kuliša, koji je funkciju pomoćnog trenera obnašao i za vrijeme bivšeg trenera Kraljevića, stručni stožer čine još doktori Šušak i Tolić te fizioterapeut Lukić.    

Početak priprema Vlašić je najavio za početak kolovoza iako će točan datum ovisiti o tome kada će početi HT Premijer liga za koju je predsjednik Jošić rekao kako još uvijek nije poznato u kojem će se formatu igrati s obzirom na zdravstvenu situaciju u državi.