LIKAR Puntamičani u derbiju svladali Vrsi, Vodovod drži korak

Vrijeme čitanja: 3 min

Šesto kolo zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca donijelo nam je derbi dviju od tri dotad neporažene momčadi, Vrsi i veterana Puntamike. Trebao je to biti vatreni okršaj za prvo mjesto, no kako su Vršani bili oslabljeni neigranjem nekoliko ključnih igrača, Puntamičani su imali lagan posao na putu do šeste uzastopne pobjede.

Završilo je 81:52, a pobjednički sastav predvodili su Ivan Bulić sa 20 koševa, Stipe Dunatov sa 19 poena i čak 24 skoka te Jure Dražović sa 15 koševa. Kod Vrsi, u odsutnosti Ivana Kaštropila, Domagoja Vidakovića i Tomislava Jurjevića, najefikasniji je bio Marko Lepur sa 24 poena i 10 skokova, no uz njega je dvocifren bio samo još Matko Božić sa 12 koševa.

Priključak s Puntamikom na vrhu zadržali su Vodovod Ballersi, koji su bez većih problema svladali Vladule rezultatom 81:62. Prvi strijelac Vodovoda bio je Tomislav Glavan sa 25 poena, dok je na drugoj strani čak 28 postigao Lovre Lekaj. Ipak, Ballersi su imali kudikamo više raspoloženih igrača i kontrolirali su čitav tijek susreta, došavši tako do pete pobjede u isto toliko nastupa.

Najzanimljiviji dvoboj kola bio je onaj između Preka i Total (Ball)inga, u kojemu su u konačnici “inžinjeri” izvukli tijesnu pobjedu 60:56. Za to je najzaslužnija četvorka Josip Kevrić (15 p), Dinko Kamber (14 p, 19 sk), Ante Bronić (12 p) i Marko Lovrinov (10 p), koja je iznijela najveći dio tereta. Najefikasniji igrači utakmice, pak, dolaze iz redova Preka i to Šime Lovrić (24 p) i Jere Mašina (21 p), no to nije bilo dovoljno “bodulima” da izbjegnu četvrti ligaški poraz.

Eurostep.hr je opravdao ulogu favorita protiv Jadere i pobijedio rezultatom 64:45 te tako izbio na četvrto mjesto s omjerom 3-3. Najzaslužniji za to bili su Donat Milin sa 22 poena i Damir Šimičević sa 20, dok je u redovima Jadere, koja još čeka na prvu pobjedu, najefikasniji bio Marin Pašić sa 15 koševa.

“Hell of a player” 6. kola LIKAR-a je Dinko Kamber iz momčadi Total (Ball)ing, koji je u susretu protiv Preka postigao 14 poena (1 trica), uz 19 skokova, 5 asistencija, 4 osvojene lopte i jednu blokadu, ostvarivši tako valorizaciju 59. To mu je druga “Hell od a player” titula, nakon što je i u 4. kolu ostvario najbolji pojedinačni učinak.

Bilo je ovo posljednje kolo prije ljetne stanke, a LIKAR se nastavlja u rujnu, naravno, ukoliko epidemiološke prilike to dopuste.

Redoslijed: Puntamika 6-0, Vodovod 5-0, Vrsi 4-1, Eurostep.hr 3-3, Voštarnica 2-3 i Total (Ball)ing, Preko 2-4, Vladuli i Jadera 0-5.