Dominik Mavra: Želim ponovno osjetiti da cijeli grad živi za KK Zadar

Vrijeme čitanja: 2 min

Punih devet godina čekao je Dominik Mavra na povratak u svoj matični klub. Još tamo od 2010., kada je kao kadet otišao put Zagreba. Ispunjenje dječačkog sna, da zaigra za seniore KK Zadra, napokon je dočekao prošle sezone, a šlag na tortu bilo je osvajanje Kupa Krešimira Ćosića pred domaćim navijačima. Mavra je kao MVP predvodio svoju momčad do trofeja, koji se u gradu košarke čekao dugih 12 godina te je vrlo brzo osvojio srca navijača. Nakon svega, bilo je logično da se suradnja kluba s Višnjika i 26-godišnjeg razigravača i nastavi, a potvrda toga napokon je stigla ovaj tjedan.

– Dogovorili smo se zapravo vrlo brzo. Sve je bilo na stolu još prije dva tjedna, ostalo je tek za riješiti neke detalje u ugovoru i tu nije bilo nikakvih problema. Ugovor je sada potpisan i presretan sam što ostajem u Zadru – kaže Mavra i dodaje.

– Iskreno, cijelo to vrijeme odsutnosti iz Zadra, uvijek sam imao nekakav „grop“ u sebi, jer mi se nikako nije dogodilo da zaigram za svoj klub. Cijelo vrijeme sam vjerovao da će taj trenutak doći, ali naravno da nisam znao ni kako ni kada. Lani, kada se napokon dogodilo, došao sam u dosta teškoj situaciji i nikome nije bilo lako, ali uz mnogo borbe, malo sreće i veliku podršku naših navijača, na kraju je sve ispalo dobro.

Osvajanje Kupa je, pak, priča za sebe.

– Ta količina emocija nakon osvojenog trofeja sa Zadrom je nešto nevjerojatno, neopisivo. Mogao bih reći da sam se navukao na to i definitivno želim ponovno osjetiti taj osjećaj da cijeli grad živi s nama. To može samo Zadar – ističe Mavra.

Trenersku poziciju preuzeo je Veljko Mršić. Kakva su očekivanja od nove sezone?

– Trenera Mršića poznajem od ranije, iako smo prvi put surađivali tek nedavno u reprezentaciji. Moja iskustva su jako pozitivna i veselim se suradnji s njim. Što se očekivanja tiče, nadam se da ćemo imati stabilnu sezonu u ABA ligi i da ćemo uzeti oba domaća trofeja. To nam mora biti cilj i ne bi bilo dobro da se zadovoljavamo s nečim ispod toga. Iskreno, imam baš dobar osjećaj i mislim da je pred nama jedna jako lijepa sezona – za kraj će zadarski playmaker.

Foto: Šime Zelić