LIKAR: Vodovod i Vrsi drže korak s Puntamikom

Vrijeme čitanja: 3 min

Proteklog vikenda odigrano je 5. kolo zadarske lige košarkaških amatera i rekreativaca. Ovaj put odigrane su tri utakmice, budući da momčad Preka nije bila u mogućnosti pristupiti dvoboju s veteranima Puntamike pa je taj susret registriran rezultatom 20:0 za vodeću momčadi lige. Ipak, publika koja je u nedjelju u jutarnjim satima pohodila kultne Jazine, pritom marljivo se pridržavajući propisanih zdravstvenih mjera, nije ostala zakinuta za košarkaška uzbuđenja.

Utakmica Vodovod Ballersa i Total (Ball)inga ponudila je veliku borbu i pravu dramu do samoga kraja. U konačnici, Vodovod je tricom Tomislava Glavana došao do pobjede 54:51 i tako zadržao besprijekoran omjer 4-0. Ključna figura kod pobjedničke momčadi bio je upravo Glavan, koji je postigao 18 poena uz šest skokova, dok su po osam poena pridodali Boris Kovačević i Mateo Matov. Na drugoj strani, “inžinjere” su predvodili Marino Govorčin sa 13 koševa i Josip Elez sa 12 poena i 12 skokova, no na kraju su ih još jednom detalji dijelili od pobjede pa su sada na omjeru 1-3.

Od dva subotnja dvoboja zanimljiviji je bio onaj između Voštarnice i Eurostep.hr-a. Bio je to dvoboj susjeda na tablici u kojemu je Eurostep došao do pobjede 63:56 i tako se izjednačio s Voštarnicom na omjeru 2-3. Trojicu dvocifrenih igrača u redovima pobjednika predvodio je Lovre Banović s 18 poena, Damir Šimičević je pridodao 15 koševa uz 11 skokova, a Vjeko Barač 12 poena. Kod Vošte je najefikasniji bio Dominik Dujmov za 27 koševa, a 10 je pridodao Zvone Zubčić.

U najpredvidljivijem susretu kola Vrsi su opravdali ulogu favorita protiv Vladula, pobijedivši ih s visokih 85:50. Iako je trener Mate Kanjer na raspolaganju imao tek sedmoricu igrača, čak njih trojica ostvarila su “double-double” učinak i bili prevaga na terenu. Ivan Kaštropil zabio je 26 koševa uz 15 skokova, Tomislav Jurjević 21 koš uz 10 skokova, a Lovre Guzobad 17 poena uz 11 skokova. Vladuli su se ponešto pojačali u prijelaznom roku, akvizicijom Domagoj Brzića, no ovaj put je jedini na pravoj razini bio Lovre Lekaj sa čak 33 od ukupno 50 momčadskih poena.

S valorizacijom 64 Ivan Kaštropil je postao i prvi igrač kojemu je pošlo za rukom dvaput ponijeti titulu “Hell of a player” kola. Prvi put uspjelo mu je to na samom otvaranju, kada je imao valorizaciju 51.

Redoslijed: Veterani KK Puntamika 5-0, Vodovod Ballers i Vrsi 4-0, Voštarnica, Eurostep.hr i Preko 2-3, Total (Ball)ing 1-3, Vladuli i Jadera 0-4.