19 tra 2024
Zadarski tjedan tenisa počinje HEP pozivnim turnirom Hrvatskog teniskog saveza
DCIM100MEDIADJI_0018.JPG
Ostali sportovi

Zadarski tjedan tenisa počinje HEP pozivnim turnirom Hrvatskog teniskog saveza

Idući tjedan u Zadru bit će u znaku tenisa. Od 15. do 19. lipnja na terenima novog  regionalnog teniskog centra u sklopu ŠC Višnjik igrat će se HEP pozivni turnir Hrvatskog teniskog saveza

Čak 40 tenisača i 16 tenisačica borit će se za bogat nagradni fond od ukupno 50.000 eura. Pobjednik muške konkurencije ulazi u Adria Tour gdje će zaigrati s nekim od najboljih tenisača na svijetu.  

U muškoj konkurenciji na teren će izaći: Danilo Petrović, Peđa KrstinBorna Gojo, Nino Serdarušić, Carlos Gomez-Herrera, Matija Pecotić, Duje Ajduković, Miljan Zekić, Duje Kekez, Alen Rogić Hadžalić, Domagoj Bilješko, Karlo Kranić, Admir Kalender, Antun Vidak, Mile Matić, Roko Horvat, Franko Škugor, Nikola Mektić, Mate Pavić, Božo Barun, Frane Ninčević, Deni Žmak, Grgo Dujmović, Ivan Sabanov, Nikola Bašić, Kalin Ivanovski, Joško Topić, Marin BradarićBorna Devald, Mili Poljičak, Dino Prižmić, Ivan Karlo Ban, Marino Jakić, Alen Bill, Luka Mikrut, Noa Vukadin, Stjepan Anišić, Marko Ilić, Ivan Šodan i Josip Krstanović. Ždrijeb se održava u nedjelju 14. lipnja u 17 sati, a mečevi počinju u ponedjeljak,  15. lipnja u 10 sati. Nagradni fond za mušku konkurenciju iznosi 35.000 eura.

Na četiri zemljana terena zaigrat će tenisačice: Jana Fett, Tereza Mrdeža, Tena Lukas, Silvia Njirić, Iva Primorac, Marijana Dražić, Antonia Ružić, Noa Krznarić, Petra Marčinko, Lucija Ćirić – Bagarić, Sara Svetac, Ria Derniković Novaković, Ema Bubalo, Lana Šipek, Tea Jandrić i Oleksandra Oliynykova.Raspored mečeva odredit će ždrijeb u ponedjeljak, 15. lipnja od 17 sati, a prvi mečevi počinju u utorak 16. lipnja od 11. lipnja. Nagradni fond za tenisačice iznosi 15.000 eura. 

Direktor HEP pozivnog turnira je Goran Ivanišević, a zamjenik Franc Regina. Pozivni turnir pokrenuo je Hrvatski teniski savez s ciljem revitalizacije tenisa u Hrvatskoj nakon stanke izazvane pandemijom koronavirusa. Povratak teniskih natjecanja pratit će i Svečano otvorenje regionalnog teniskog centra Višnjik koje će se održati u utorak, 16. lipnja. Kompleks teniskih terena ispunjava uvjete za pripreme naših reprezentativaca i održavanje velikih natjecanja te je izvrstan poligon za razvoj mladih tenisača i budućih zvijezda ovog sporta.

Pozivni turnir je uvertira u Adria Tour koji će se na terenima Višnjika održati 20. i 21. lipnja. Turnir je pokrenuo prvi reket svijeta Novak Đoković koji će i sam zaigrati u Zadru uz druge teniske šampione, među njima Marina Čilića i Bornu Ćorića. Suorganizator Adria Toura u Zadru je Hrvatski teniski savez. Uzbudljivi mečevi, vrhunska imena i bogat popratni program na šest će dana pretvoriti grad košarke u grad tenisa.  

Teniski mečevi HEP pozivnog turnira Hrvatskog teniskog saveza u izravnom su prijenosu s tri terena u programu Sport kluba, te putem streaming servisa Tennis Channela. Slika iz Zadra ide u više od 100 zemalja.