18 tra 2021
Josip Miočić, predsjednik NO NK Zadar: “Gubitak kluba je 96% temeljnog kapitala, a osim Grada Zadra nitko od ostalih dioničara se nije izjasnio o njegovoj budućnosti!”
Nogomet

Josip Miočić, predsjednik NO NK Zadar: “Gubitak kluba je 96% temeljnog kapitala, a osim Grada Zadra nitko od ostalih dioničara se nije izjasnio o njegovoj budućnosti!”

– Direktor kluba Damir Knežević podnio je neopozivu ostavku i mi smo to prihvatili – rekao je nakon sjednice Nadzornog odbora Josip Miočić, predsjednik NO NK Zadar s.d.d.

Koji su razlozi?

– Rekao je da više ne može funkcionirati u Nogometnom klubu Zadar.

Zbog čega?

– Uopće nismo ulazili u detalje, samo smo prihvatili ostavku.

Odmah potom izabrali ste i novog direktora.

– Sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, Društvo ne može ostati bez odgovorne osobe pa smo odmah imenovali novog direktora, a to je gospodin Marin Antonio Kokić. On je izabran trenutno da klub može dalje funkcionirati.

Je li on prijelazno rješenje?

– On je rješenje, tako ćemo reći. Upoznat je sa situacijom i izabran je jednoglasno – kazao je Miočič.

Inače, Marin Antonio Kokić izabran je glasovima Josipa Miočića, Krešimira Zorića i Krešimira Karamarka, s obzirom da Damir Kalapač nije bio prisutan na sjednici, dok je Šime Kokić prethodno podnio ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora. Što će se dalje događati s NK Zadrom?

– Na posljednjoj Skupštini dioničara, osim Grada Zadra, nitko od ostalih dioničara se nije izjasnio o budućnosti kluba. Sukladno zakonu, vidjet ćemo što će se dalje događati.

Je li pokrenut stečajni postupak?

– Nije. Do sada nije ni mogao biti zbog korone, a sada se postupci parcijalno otvaraju, ali doista ne znam detalje oko toga.

Koliki je gubitak kluba?

– Prema reviziji 96% temeljnog kapitala – zaključio je Miočić.