Jure Jerbić: Svi smo u neizvjesnosti što će se dalje događati

Vrijeme čitanja: < 1 min


Gotovo tri mjeseca prošla su od posljednje utakmice NK Zadra u 3. HNL jug, možebitno i posljednje u povijesti kluba. U jučerašnjem razgovoru trener Marko Pinčić kazao nam je kako nema nikakvih konkretnih informacija oko sudbine kluba te iskazao zabrinutost zbog situacije koja ne daje nikakve naznake bolje budućnosti.

I Jure Jerbić, aktualni kapetan seniorske momčadi, proveo je gotovo cijeli život u klubu, a k tome je i dioničar NK Zadar s.d.d. Međutim, ni on nam nije mogao reći ništa konkretno na tu temu.

Što se nogometa tiče, za nas je priča završila još u ožujku kada su zbog koronavirusa prekinuta sva natjecanja. Tada su prekinute i sve naše aktivnosti i svatko je nastojao održavati sportsku formu onoliko koliko je to bilo moguće s obzirom na okolnosti. Što se situacije u klubu tiče, neću reći ništa novo ako kažem da ona nije nimalo dobra. Klub je već mjesecima u blokadi, prijeti mu stečaj i to je manje više sve što znam. Svi smo u neizvjesnosti što će se dalje događati – kazao je Jerbić, izrazivši nadu da će u skoro vrijeme on i suigrači ipak dobiti neke konkretnije novosti po tom pitanju.

Iako je Damir Knežević, direktor NK Zadra s.d.d., u više navrata nastojao prebaciti odgovornost s uprave na dioničare, nitko od njih se još uvijek nije javno oglasio o situaciji u klubu, počevši od Grada Zadra, vlasnika najvećeg paketa dionica.

Doista nemam što reći na tu temu. Ne znam koliko je realno da netko od malih dioničara riješi taj dug. Grad je jedini koji to može, ali nije na meni da to komentiram – zaključio je kapetan Zadra, koji posjeduje 3,65 % dionica kluba, najviše među aktivnim i bivšim igračima.