Josip Kartelo iz Kuglačkog kluba Zadar: “Ako se prvenstvo nastavi mi ulazimo potpuno nespremni. Nismo imali kad i gdje trenirati!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Kuglači Zadra po svoj će prilici sezonu u Prvoj hrvatskoj ligi zaključiti na stazama. Prema vijestima koje stižu iz Hrvatskog kuglačkog saveza natjecanje IV. stupnja i za muškarce i za žene trebalo bi se nastaviti sredinom lipnja ukoliko se dobije dopuštenje nadležnih državnih tijela za nastavak sportskih natjecanja u zatvorenim prostorima.

Istina, do kraja prvenstva ostala su za odigrati tek dva kola, a kako se Zadrani nalaze na ugodom sedmom mjestu s kojeg ne mogu ni gore ni dolje, u klubu s Mocira i nisu previše ushićeni oko svega.

„Pogotovo što bi, ukoliko se prvenstvo nastavi mi u njega ušli prilično nespremni“, kazao je predsjednik Kuglačkog kluba Zadar Josip Kartelo i pokušao pojasniti situaciju koja se čini prilično nelogična s obzirom da je Kuglački klub Zadar pravo na treninge ostvario još krajem travnja kao momčad koja se natječe u najvišem nacionalnom rangu natjecanja. Iz tog je razloga prilično nejasno zašto bi prvenstvo, prema njegovima riječima, dočekali nespremni.

„Imali smo dva tumačenja u vezi naših treninga. U prvom smo mogli ući u kuglanu i trenirati bez problema, da bi onda uslijedio poziv od druge zadarske sportske institucije gdje mi je rečeno da ipak ne možemo u kuglanu jer se tamo izvode građevinski radovi koji kasne zbog koronavirusa. Jednostavno, više nisam znao koga slušati pa se sve to skupa produžilo i mi smo s treninzima ustvari krenuli tek prošli tjedan.“

Ukoliko Nacionalni stožer civilne zaštite da zeleno svjetlo za nastavak Prve lige, preostala dva kola igrala bi se 13. i 20. lipnja. Ukoliko se, pak, ne stvore uvjeti za odigravanje tih utakmica, prvenstvo bi se proglasilo završenim te bi se zaključilo prema trenutnom stanju na ljestvici.

„Preostaje nam čekati odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite koja bi trebala biti donesena do 1. lipnja. Savez je napravio svoje po pitanju nastavka prvenstva i sada se čeka dozvola nadležnih tijela. Iskreno, bit će jako zanimljivo jer je do isteka datuma koji je određen za donošenje odluke ostalo jako malo vremena“, zaključio je Kartelo.

Ukoliko se natjecanje u Prvoj ligi nastavi Zadrani u posljednja dva kola prvo 13. lipnja gostuju kod Zaprešića, dok će sedam dana kasnije sezonu zaključiti  domaćim srazom protiv Medveščaka.