24 sij 2021
Karlo Butić nakon sezone u Ceseni: „Razmišljam gdje nastaviti karijeru. Na stolu je i opcija povratka u HNL, definitivno!“
Nogomet

Karlo Butić nakon sezone u Ceseni: „Razmišljam gdje nastaviti karijeru. Na stolu je i opcija povratka u HNL, definitivno!“

Iza mladog zadarskog nogometnog internacionalca Karla Butića dobra je sezona u dresu talijanske Cesene u tamošnjoj Serie C. Sezona je zbog pandemije koronavirusa u ožujku prekinuta, a Cesena se u tom trenutku nalazila na trinaestom mjestu B skupine.

Butić je u Ceseni bio na posudbi iz Torina i premda bi ona službeno trebala završiti s posljednjim danom idućeg mjeseca šanse da se prvenstvo jako su male pa se ovaj nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske vratio kući gdje održava formu i čeka vijesti oko raspleta situacije.

 „Imao sam dobru sezonu. 11 golova i 3 asistencije moj je učinak s kojim sam zadovoljan. Napokon sam proigrao kada je došla pandemija i zaustavila sva natjecanja u Italiji. Sad sam tu kod kuće i čekam vijesti iz kluba o daljnjim koracima“, kaže Butić kojem se brzo bliži i kraj ugovora s torinskim klubom. Hoće li ga produžiti ovisit će prvenstveno o uvjetima koje mu ponudi ovaj talijanski prvoligaš.

„Želio bih otići u klub koji će mi ponuditi višegodišnji ugovor, a ukoliko bi mi jedan takav ponudio i moj trenutačni klub Torino ne bih imao ništa protiv. Mislim da ćemo brzo sjesti za stol i pokušati pronaći zajednički jezik jer kraj ugovora je jako blizu.“

Italija je oduvijek bila mamac za mlade hrvatske nogometaše. I Karlo je prema „Čizmi“ krenuo još kao golobradi mladić, 2016. Godine kada je iz NK Zadar otišao u milanski Inter. U njihovoj Primaveri odradio je jednu sezonu nakon koje je u Torino prešao kao slobodan igrač. Inter, naime, nije aktivirao opciju iz ugovora u kojoj je Karlo mogao biti njihov igrač još naredne četiri godine.

„Po meni nije dobro tako mlad otići u Italiju jer je tamošnja liga jako teška. Bazira se puno na obrani pa je za napadače, kao što sam ja, izuzetno teško snaći se. Ali sve to spada u jedan nogometni put koji te čeliči i kreira kao osobu i igrača.“

Zbog svega toga Butić ne bi imao ništa protiv Italiju zamijeniti nekom drugom destinacijom gdje bi svoj napadački talent mogao izbrusiti do kraja. U željama je naravno i povratak u Hrvatsku, odnosno Prvu HNL.

„Ima nekoliko država gdje bi volio igrati. Portugal, Belgija, Nizozemska i naravno Hrvatska. Mislim da bi baš eksplodirao u tim ligama. Kao što sam već rekao, talijanska liga je jako teška i jako je orijentirana na obranu. U drugim ligama, gledam, pada puno više golova i igra je nekako usmjerena prema golu što meni odgovara. Do sada sam se borio da iskočim i da mogu potpisati ugovor s nekim velikim klubom što se i dogodilo. Sada trebam pronaći klub u kojem ću igrati i raditi ono što najviše voli i najbolje znam. Zabijati golove“, poentirao je Butić.