25 lip 2022
Škola košarke Zadar otvorila svoja vrata. Voditelj Alen Zdrilić: “Imat ćemo i Ljetnu školu što je u ovom trenutku najvažnije!”
Košarka

Škola košarke Zadar otvorila svoja vrata. Voditelj Alen Zdrilić: “Imat ćemo i Ljetnu školu što je u ovom trenutku najvažnije!”

Škola košarke Zadar ponovno je otvorila svoja vrata. Sjajna je to vijest nakon što su prije gotovo dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa morali prekinuti sve svoje aktivnosti.

Nove treninge s veseljem su dočekali svi polaznici Škole košarke Zadar, kao i voditelj Alen Zdrilić.

“Napokon smo dočekali da ponovno možemo biti tamo gdje najviše i volimo, a to su košarkaški tereni. Posebnih ograničenja nema oko toga koja se sva djeca mogu vratiti treninzima s tim da su još uvijek na čekanju oni naši najmlađi polaznici. S njima je ipak najteže provesti sve mjere koje su trenutačno na snazi pa ćemo se strpjeti i vidjeti u kojem pravcu će ići preporuke za trening s njima”, kaže Zdrilić i dodaje kako je  trening u novonastalim uvjetima u najmanju ruku čudan.

“Nema kontakta, nema igre jedan na jedan, ograničen je broj djece koja mogu biti unutar dvorane, a morali smo promijeniti i raspored termina jer smo, radi lakših pridržavanja mjera, stavili veći razmak između dva treninga.”

Unatoč svim izazovima koje je novonastala situacija donijela, najvažnije je, kaže Zdrilić, da se krenulo s radom.

“Djeca su jedva dočekala i presretna su što se ponovno nalaze na košarkaškim terenima. Vjerujemo i nadamo se kako će mjere svakim danom sve više popuštati i da ćemo se kroz neko skoro vrijeme vratiti u našu normalu.”

Treninzi u Školi košarke Zadar zasada se odvijaju samo u popodnevnim terminima.

“Morali smo se i tu malo prilagoditi jer djeca kroz jutro imaju školskih obaveza tako da zasada radimo samo popodne. Naravno, to nešto govori i o broju polaznika koji trenutno imamo a koji je skoro prepolovljen u odnosu na ožujak kad smo prestali s treninzima. Međutim roditelji zovu, interesiraju se i još jednom ponavljam, stvarno se nadam da će cijela situacija krenuti na bolje i da ćemo se uskoro vratiti na rad s onim brojem polaznika koji smo imali prije početka pandemije koronavirusa.”

Zdrilić kaže i kako je u planu da Škola bez prekida radi i kroz ljetni period.

“Mi i inače radimo preko ljeta. Formiramo našu Ljetnu školu gdje omogućimo svoj zainteresiranoj djeci, koja kroz ljetne mjesece ostanu na području grada, da treniraju i u tom periodu. Naravno, tu nam se priključeni sva djeca koja se na tjedan, dva ili mjesec dana zateknu u našem gradu tako da su vrlo često i ona gosti na našim treninzima. Ova situacija nas je primorala da treninge u ljetnom periodu još ozbiljnije organiziramo i da pokušamo to sve skupa omasoviti. U svakom slučaju, Ljetna škola će se sigurno održati i to je ono najvažnije u ovom trenutku”, za kraj će Zdrilić.