Škola košarke Zadar otvorila svoja vrata. Voditelj Alen Zdrilić: “Imat ćemo i Ljetnu školu što je u ovom trenutku najvažnije!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Škola košarke Zadar ponovno je otvorila svoja vrata. Sjajna je to vijest nakon što su prije gotovo dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa morali prekinuti sve svoje aktivnosti.

Nove treninge s veseljem su dočekali svi polaznici Škole košarke Zadar, kao i voditelj Alen Zdrilić.

“Napokon smo dočekali da ponovno možemo biti tamo gdje najviše i volimo, a to su košarkaški tereni. Posebnih ograničenja nema oko toga koja se sva djeca mogu vratiti treninzima s tim da su još uvijek na čekanju oni naši najmlađi polaznici. S njima je ipak najteže provesti sve mjere koje su trenutačno na snazi pa ćemo se strpjeti i vidjeti u kojem pravcu će ići preporuke za trening s njima”, kaže Zdrilić i dodaje kako je  trening u novonastalim uvjetima u najmanju ruku čudan.

“Nema kontakta, nema igre jedan na jedan, ograničen je broj djece koja mogu biti unutar dvorane, a morali smo promijeniti i raspored termina jer smo, radi lakših pridržavanja mjera, stavili veći razmak između dva treninga.”

Unatoč svim izazovima koje je novonastala situacija donijela, najvažnije je, kaže Zdrilić, da se krenulo s radom.

“Djeca su jedva dočekala i presretna su što se ponovno nalaze na košarkaškim terenima. Vjerujemo i nadamo se kako će mjere svakim danom sve više popuštati i da ćemo se kroz neko skoro vrijeme vratiti u našu normalu.”

Treninzi u Školi košarke Zadar zasada se odvijaju samo u popodnevnim terminima.

“Morali smo se i tu malo prilagoditi jer djeca kroz jutro imaju školskih obaveza tako da zasada radimo samo popodne. Naravno, to nešto govori i o broju polaznika koji trenutno imamo a koji je skoro prepolovljen u odnosu na ožujak kad smo prestali s treninzima. Međutim roditelji zovu, interesiraju se i još jednom ponavljam, stvarno se nadam da će cijela situacija krenuti na bolje i da ćemo se uskoro vratiti na rad s onim brojem polaznika koji smo imali prije početka pandemije koronavirusa.”

Zdrilić kaže i kako je u planu da Škola bez prekida radi i kroz ljetni period.

“Mi i inače radimo preko ljeta. Formiramo našu Ljetnu školu gdje omogućimo svoj zainteresiranoj djeci, koja kroz ljetne mjesece ostanu na području grada, da treniraju i u tom periodu. Naravno, tu nam se priključeni sva djeca koja se na tjedan, dva ili mjesec dana zateknu u našem gradu tako da su vrlo često i ona gosti na našim treninzima. Ova situacija nas je primorala da treninge u ljetnom periodu još ozbiljnije organiziramo i da pokušamo to sve skupa omasoviti. U svakom slučaju, Ljetna škola će se sigurno održati i to je ono najvažnije u ovom trenutku”, za kraj će Zdrilić.