29 ožu 2024
Na Višnjiku počinju treninzi Davis Cup reprezentativaca Hrvatske. Denis Karlović: “Igrači polako pristižu u Zadar!”
Ostali sportovi

Na Višnjiku počinju treninzi Davis Cup reprezentativaca Hrvatske. Denis Karlović: “Igrači polako pristižu u Zadar!”

Hrvatski Davis Cup reprezentativci polako se okupljaju u našem gradu gdje će u nacionalnom teniskom centru pri ŠC Višnjik odraditi dvotjedne pripreme. Prve nakon popuštanja mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa koji je teniski, ali i cijeli sportski svijet paralizirao prije otprilike dva mjeseca.

Uz najbolje hrvatskog rangiranog igrača u ovom trenutku Borne Ćorića, u Zadar stižu i reprezentativci  Borna Gojo, Nino Serdarušić i Matija Pecotić, kao i mlade nadolazeće zvijezde Duje Ajduković i Dino Prižmić. 

„Kao što je već poznato, svi oni naredna će se dva tjedna pripremati ovdje kod nas u ŠC Višnjik. Tenisači polako pristižu u Zadar. Jedan dio je stigao jučer, a drugi će danas. Ovo je prvi nacionalni teniski centar u Hrvatskoj na što smo jako ponosni i ovom prilikom zahvaljujem Hrvatskom teniskom savezu, SDUŠ-u i Gradu Zadru koji su zajednički sudjelovali u ovom projektu. Podloga je onakva kakvu su tražili naši najbolji igrači i HTS, dakle, sedam zemljanih i tri betonska terena“, rekao je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović i dodao da je za sutra, ukoliko vremenske prilike dopuste, organizirano druženje tenisača i mnogobrojnih mladih tenisačica i tenisača u našem gradu.

„Sutra bi trebalo biti organizirano druženje naših Davis Cup igrača sa svima mladima koji igraju tenis čiji se broj, s obzirom na gradnju ovog centra, značajno povećao. Zbog toga sam izuzetno zadovoljan.“

Karlović je otkrio i kako je u bližoj budućnosti u planu i svečano otvorenje teniskog centra koje bi prema najavama trebalo biti spektakularno.

„To je sve još u fazi priprema tako da u ovom trenutku i ne mogu baš previše otkriti. Mislim da ću puno više o tome moći reći kroz nekoliko dana“, zaključio je Karlović.