Borna Ćorić formu brusi na Višnjiku; “Meni je stvarno gušt doći u Zadar!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Borna Ćorić vratio se u Zadar za koji ga vežu neka od najljepših sjećanja njegove bogate teniske karijere. Čak dva puta u posljednje četiri godine Borna je sa Davis Cup reprezentacijom Hrvatske u Zadru izborio plasmane u finala ovog prestižnog natjecanja.

2016. godine u Hrvatska je u dvorani Krešimira Ćosića s 3:2 svladala Francusku, da bi dvije godine kasnije na zemljanom terenu tada još u izgradnji, a danas gotovo finaliziranog teniskog centra na Višnjiku, istim rezultatom pala i reprezentacija SAD-a.

Sjećanja na dvoboj protiv Amerikanaca Borni su sigurno ostala u puno ljepšem svjetlu s obzirom da je tada u oba singla ostvario pobjede. U prvom i posljednjem meču i to pred punim tribinama centralnog terena koji je tada izgledao uistinu impresivno.

„Evo gledam ga i moram reći kako bez tribina izgleda puno drukčiji“, kaže Ćorić koji će formu za nastavak ATP Toura od danas brusiti na tri nova terena sa betonskom podlogom koji su po njegovom mišljenju napravljeni bez premca.

„Tereni izgledaju fantastično. Bio sam jutros na njima i podloga je fenomenalna, točno je onakva kakvu ja volim i kakva je na većini turnira. To je za nas najbitnije.“

Borna i ostatak tenisača iz seniorske i juniorske reprezentacije u Zadru će odraditi dvotjedne pripreme. Prvo „krštenje“ novih betonskih terena imat će danas u 15 sati. S druge strane mreže stajat će Matija Pecotić inače član Teniskog kluba Zadar 08.

 „Sve je dogovoreno još prije nekoliko tjedana. Ja stvarno volim doći u Zadar, gušt mi je biti ovdje. Plan je da se bavimo isključivo tenisom s obzirom da smo posljednje vrijeme dosta radili na fizičkoj spremi. Više-manje svi smo se okupili. Mislim da će nam faliti samo Nino Serdarušić dok Borna Gojo dolazi sutra. Siguran sam kako će ovo biti odlična dva tjedna. Nismo previše trenirali u posljednja dva mjeseca i mislim da ćemo svi imati veliki benefit od ovih priprema“, zaključio je Ćorić.

Prvi trening na Višnjiku jutros su već odradili Duje Ajduković i Dino Prižmić, dok su iz ŠC Višnjik za sutra u 12 sati, ukoliko vremenske prilike to dopuste, najavili organizirano druženje naših reprezentativaca i mnogobrojnih mladih tenisačica i tenisača u našem gradu.

Foto: Šime Zelić