Davor Sertić Senna ukupni pobjednik Kreator Gaming Pro Cupa

Vrijeme čitanja: 2 min

Uzbudljiva završnica sezone održana je na “domaćoj” stazi Dragon Trail i donijela trećeg pobjednika u premijernoj sezoni Kreator Gaming Pro Cupa, Ivana Pulića. Drugo mjesto izborio je Ivica Marić, iako je do posljednjih metara bio u borbi za prvo mjesto.

Zadranin Davor Sertić Senna izborio je naslov pobjednika Pro Cupa unatoč problemima koje je imao tijekom utrke. No, njegov najveći konkurent za naslov pogriješio je u drugoj polovici utrke na šikani smrti i na taj se način oprostio od šampionskih ambicija.

“Vrlo, vrlo napeta zadnja utrka. Može se slobodno reći da je opravdala ulogu finalne utrke. Trebalo je izdržati tih 20 krugova jer nije bilo lako. Štoviše, upravo je ova utrka “pokazala” koliko je zapravo emocija i ljudskih faktora uključeno u virtualno utrkivanje” – rekao nam je svoje prve dojmove Sertić te je nastavio.

“Kao član digitalne komisije HAKS-a koja se bavi razvijanjem digitalnog motorsporta mogu reći da smo ispunili te nadvisili sve ciljeve koje smo postavili u samom pokretanju prvenstva. U prvenstvu je sudjelovalo 14 profesionalnih hrvatskih vozača, između ostalih i Dario Šamec, Ivica Marić, Ivan Pulić i ostali.

Sve u svemu, ekstra sam zadovoljan. Ne toliko osvajanjem prvenstva već više time što smo podigli svijest o digitalnom motorsportu kao novoj grani automobilizma. Naravno, uvijek će se potezati pitanje da li digitalne utrke spadaju tamo ali istina je da je digitalni motorsport u svijetu još uvijek u samom začetku a Hrvatska kao članica FIA-e će biti među prvim nacijama koja će održati prvenstvo na razini države. Važno je reći da se talenti u toj grani motorsporta mogu vrlo, vrlo rano otkriti te ih se onda može dalje trenirati da bi ostvarili zavidnu motorsport karijeru Ovim prvenstvom smo podigli popularnost virtualnog utrkivanja na jednu novu, do sada neviđenu razinu a Prvenstvo Hrvatske koje uskoro kreće će sve to potvrditi” -zaključio je Senna Sertić.