B. Longin: Početkom lipnja trebali bi znati više o budžetu za iduću sezonu. Tada krećemo i s razgovorima s trenerima i igračima…

Vrijeme čitanja: 2 min

Ovog tjedna aktiviran je nakon prisilne stanke zbog pandemije koronavirusa i seniorski pogon KK Zadar, istina tu su mahom juniori koji rade pod vodstvom trenera Jure Ružića, Marka Selina, Tonija Dijana i Marija Mandira.

Jeste li zadovoljni kako mladi rade i treniraju.

„Jesmo, mislim da je ovo sada za njih i idealan period. Mislim da smo dobro posložili taj omladinski pogon u zadnje dvije i pol tri godine. Sve selekcije znači od pretkadeta, kadeta pa i juniorska su respektabilne. Možda malo kaska juniorska ali ove druge su po meni možda i najbolje u državi a to su i pokazale u svojim natjecanjima. Dobro se radi, organizacijski smo to doveli na jedan viši nivo. Nadam se da će neki od njih u budućnosti i naći svoje mjesto u prvoj momčadi, mi vjerujemo u njih, treba vidjeti hoće li nekima od njih i prvi trener odmah vjerovati. Bitno je i strpljenje svih nas skupa ali optimist sam i vjerujem da će ovogodišnja naša momčad biti dosta pomlađena” – ističe sportski direktor KK Zadar, Branimir Longin.

Kada se očekuje da im se priključe i oni igrači koji imaju s momčadi valjane ugovore.

„Junaković, Uljarević, Palokaj, Planinić Gilbert i Vujčić njih očekujemo idućeg tjedna, hoće li svi većinom doći u ponedjeljak vidjet ćemo ali vrlo skoro očekujem da se i oni svi priključe juniorima i da se pomalo kompletiramo i krenemo s pravim radom”.

Plan i program rada tijekom ljeta.

„Sada smo gotovo bili dva mjeseca van treninga, mišljenja smo da nema potrebe za nekom velikom pauzom u sedmom i osmom mjesecu. Bit će to maksimalno dva tjedna, pogotovo za mlađe kategorije, vjerojatno ćemo sredinom srpnja to uraditi i onda ranije no inače krenuti će s pripremama i seniorski pogon”.

Neke nove informacije vezane uz ABA ligu.

„Još uvijek ništa, čeka se konačna odluka Eurolige s kojom je vezana i odluka ABA lige. U principu kroz desetak dana bi se to trebalo dogoditi a i mi bi do početka lipnja trebali znati s kolikim budžetom ćemo raspolagati iduće godine. Sigurno će biti manji nego prošlih sezona, nakon što to saznamo počet ćemo razgovarati kako s igračima koji su nam interesantni tako i s trenerima, jasno najprije s Jusupom”.

Mavra Ivanov, interesantni su vam i dalje.

„Apsolutno, razgovarat ćemo, s većinom igrača od lani ćemo sjesti i popričati i vidjeti što i kako dalje čim budemo znati s kolikim budžetom ćemo moći raspolagati”– zaključio je Longin.