16 kol 2022
ŽKK Zadar započeo s treninzima. Toni Matešić: “Iskoristit ćemo ovaj period za otklanjanje nedostataka kod naših mladih cura!”
Košarka

ŽKK Zadar započeo s treninzima. Toni Matešić: “Iskoristit ćemo ovaj period za otklanjanje nedostataka kod naših mladih cura!”

Povratak treninzima s radošću su dočekali i u Ženskom košarkaškom klubu Zadar. Iako su kao ekipa koja se natječe u najvišem nacionalnom rangu to pravo ostvarili još krajem travnja, kada je, podsjetimo, nacionalni Stožer civilne zaštite na temelju preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Središnjeg državnog ureda za sport donio odluku o povratku treninzima sportašima prve i druge kategorije, te već spomenutim klubovima, u ŽKK Zadar odlučili su period od ostvarivanja prava do početka treninga posvetiti stvaranju uvjeta kako bi kada se jednom krene to bilo po svim pravilima i standardima propisanih mjera.

Potrebe za žurnim povratkom treninzima ionako nije bilo. Hrvatski košarkaški savez još je početkom prošlog mjeseca donio odluku o prekidu svih natjecanja za tekuću sezonu pa je odluka čelnih ljudi u klubu da se s treninzima krene kada se za to stvore svi potrebni uvjeti bila i pametna i logična.

„S otvorenjem dvorane smo počeli i sa treninzima. Stavili smo prioritet na mlade cure u koje ulažemo jako puno i za koje se nadamo da će biti budućnost našeg kluba. To su vrijedne cure koje svakako imaju i svoje nedostatke i stoga će nam ovaj period odlično poslužiti za otklanjanje istih. Na treningu je trenutačno osam igračica i sve protječe bez problema“, kazao je trener prve ekipe Toni Matešić.

Treninzi u ŽKK Zadar u ovakvom će se obliku odvijati do ljetne pauze nakon koje će uslijediti i prozivka i početak priprema i slaganja ekipe za iduću sezonu.