I u NK Zadarnova vratili se treninzima

Vrijeme čitanja: 2 min

Nakon dvomjesečne stanke uzrokovane korona-krizom, u četvrtak su se treninzima vratili i polaznici škole nogometa NK Zadarnova.

Za početak, treninzima su se vratili pioniri i kadeti, dok će mlađi igrači s radom početi sljedećeg tjedna.

  • Iako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo dao dozvolu za treninge sportskih klubova još od ponedjeljka 11. Svibnja, mi smo se odlučili pričekati još par dana, da se svi uvjerimo kako epidemiološka situacija stvarno ide na bolje, pa smo s treninzima počeli u četvrtak, kaže Antonio Perica, voditelj i glavni trener u NK Zadarnova.
  • Treninzima se odazvalo 90 posto pionira I kadeta, što nas je ugodno iznenadilo. Očito je da su se djeca zaželjela nogometa, a i roditelji evidentno nemaju ništa protiv.

Glavno pitanje je – koje sve sigurnosne mjere provodite na treninzima?

  • Dajemo maksimum po tom pitanju. Kupili smo infracrveni toplomjer kojim prije treninga igračima mjerimo temperature, ako netko bude imao preko 37.2 vratit ćemo ga kući. Prije treninga dezinficiramo lopte I trening-opremu, jako pazimo na razmak, do daljnjega na treninzima nećemo imati niti vježbe u kojima igrači dolaze u kontakt. Svi igrači obavzno dezinficiraju ruke na početku treninga, kako eventualno preko lopti ne bi došlo do prenošenja virusa.

Sezona je prekinuta, utakmica neće biti do daljnjega?

  • Da, ne samo da neće biti službenih utakmica nego su za mlađe kategorije zabranjene bilo kakve utakmice, tako da ćemo sada ovaj period do kraja šestog mjeseca iskoristiti da koliko-toliko nadoknadimo  ova dva mjeseca bez treninga i napravimo određenu bazu, a onda početkom kolovoza, ćemo nakon mjesec dana pauze, nadam se normalno nastaviti s pripremama za sljedeću sezonu, zaključuje Perica.