Davis Cup reprezentativci predvođeni Bornom Ćorićem sljedeći tjedan stižu na Višnjik!

Vrijeme čitanja: < 1 min

Davis Cup reprezentativci Hrvatske na čelu sa Bornom Ćorićem stižu u Zadar na dvotjedne pripreme koje će odraditi na novim teniskim terenima Športskog centra Višnjik. Ovu vijest potvrdio nam je Lovre Rončević iz Teniskog kluba Zadar 08, bivši tenisač i trener koji je u mnogočemu zaslužan za dovođenje Davis Cup reprezentacija Hrvatske i SAD-a u rujnu prošle godine kada su snage odmjerili u polufinalu ovog natjecanja.

U zajedničkoj organizaciji Hrvatskog teniskog saveza, Športskog centra Višnjik i Teniskog kluba Zadar 08 uz najbolje rangiranog hrvatskog igrača, Ćorića, očekuje se dolazak i ostalih Davis Cup reprezentativaca među kojima su i Nino Serdarušić, Borna Gojo, Matija Pecotić te Duje Ajduković, a s njima će trenirati i jedan od najboljih mladih tenisača svijeta u svom uzrastu Dino Prižmić.

„Nakon prinudne pauze uvjetovane koronavirusom ovo će biti uvodni blok treninga naših vrhunskih tenisača“, kaže Rončević i dodaje:

„Ako sve bude u redu okupit ćemo se u nedjelju, a već u ponedjeljak bi svi oni trebali početi s treninzima. Dogovoren je trenažni ciklus od dva tjedna i onda ćemo vidjeti hoće li se još netko priključiti. Za početak nismo željeli pretjerivati s brojem tenisača. Oni će ovdje u Zadru imati sjajne uvjete i siguran sam kako će našim sugrađanima biti zanimljivo pogledati kako treniraju vrhunski svjetski top igrači.“ 

Rončević je još istaknuo i kako je ovaj projekt tek prvi u nizu koji će uzeti mjesta na novootvorenom teniskom kompleksu ŠC Višnjik.