03 srp 2022
Davis Cup reprezentativci predvođeni Bornom Ćorićem sljedeći tjedan stižu na Višnjik!
Ostali sportovi

Davis Cup reprezentativci predvođeni Bornom Ćorićem sljedeći tjedan stižu na Višnjik!

Davis Cup reprezentativci Hrvatske na čelu sa Bornom Ćorićem stižu u Zadar na dvotjedne pripreme koje će odraditi na novim teniskim terenima Športskog centra Višnjik. Ovu vijest potvrdio nam je Lovre Rončević iz Teniskog kluba Zadar 08, bivši tenisač i trener koji je u mnogočemu zaslužan za dovođenje Davis Cup reprezentacija Hrvatske i SAD-a u rujnu prošle godine kada su snage odmjerili u polufinalu ovog natjecanja.

U zajedničkoj organizaciji Hrvatskog teniskog saveza, Športskog centra Višnjik i Teniskog kluba Zadar 08 uz najbolje rangiranog hrvatskog igrača, Ćorića, očekuje se dolazak i ostalih Davis Cup reprezentativaca među kojima su i Nino Serdarušić, Borna Gojo, Matija Pecotić te Duje Ajduković, a s njima će trenirati i jedan od najboljih mladih tenisača svijeta u svom uzrastu Dino Prižmić.

„Nakon prinudne pauze uvjetovane koronavirusom ovo će biti uvodni blok treninga naših vrhunskih tenisača“, kaže Rončević i dodaje:

„Ako sve bude u redu okupit ćemo se u nedjelju, a već u ponedjeljak bi svi oni trebali početi s treninzima. Dogovoren je trenažni ciklus od dva tjedna i onda ćemo vidjeti hoće li se još netko priključiti. Za početak nismo željeli pretjerivati s brojem tenisača. Oni će ovdje u Zadru imati sjajne uvjete i siguran sam kako će našim sugrađanima biti zanimljivo pogledati kako treniraju vrhunski svjetski top igrači.“ 

Rončević je još istaknuo i kako je ovaj projekt tek prvi u nizu koji će uzeti mjesta na novootvorenom teniskom kompleksu ŠC Višnjik.