ŠC Višnjik danas u pogon stavlja košarkaška i nogometna igrališta, a od srijede vrata otvara i dvorana Krešimir Ćosić

Vrijeme čitanja: 2 min

U trećoj fazi popuštanja mjera za suzbijanje širenja korona virusa od danas se sportskim momčadima omogućava  da treniraju u skupinama, ali uz posebne i vrlo detaljne epidemiološke mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Održavanje treninga, pripremnih utakmica i sportsko-rekreativnih aktivnosti dopušta se svim sportašicama i sportašima te korisnicima sportsko-rekreativnih sadržaja na otvorenim sportskim objektima uz pridržavanje svih važećih epidemioloških preporuka tijekom trajanja mjera.

Donesene mjere prilično su rigorozne pa će tako odgovorne osobe u klubovima i sportskim objektima imati pune ruke posla.

Tako će na otvorenim sportskim terenima organizacija treninga, pripremnih utakmica te sportsko-rekreativnih aktivnosti biti moguća samo ako su osigurani svi higijenski i sigurnosni uvjeti propisani važećim preporukama za što su nadležne odgovorne osobe u klubovima kao i odgovorne pravne osobe koje upravljaju pojedinim sportskim objektom.

Između ostaloga, u preporukama se navodi kako će se strogo morati paziti da prostori gdje se treninzi provode budu opremljeni dezinficijensima, kantama za odlaganje otpada, te da se redovito mjeri  tjelesna temperatura i vodi evidencija o tome kad je tko došao na trening i otišao što će biti zadaća odgovornih osoba u sportskim objektima.

Konkretno, što se ŠC Višnjik tiče, nakon prošlotjednog stavljanja u pogon atletske i trim staze, teniskih igrališta te sprava vanjskih teretana, kao i dječjeg igrališta, od danas se mogu koristiti i košarkaška igrališta te malonogometni tereni kao i teren za veliki nogomet.  

Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik

„Nove mjere dopuštaju nam da otvorimo i ta igrališta i terene. Naravno, i dalje na prvom mjestu ostaje zdravlje građana i zato ćemo se strogo držati svih propisanih mjera. Imali smo bezbroj upita naših sportskih klubova kada će se moći koristiti vanjska košarkaška i nogometna igrališta i sa zadovoljstvom mogu reći kako su u funkciji od danas. Naglasit ću kako ćemo u suradnji sa Gradom Zadrom obnoviti travnati teren za veliki nogomet koji je zadnja stvar što se tiče sportske infrastrukture na otvorenom koja je ostala u lošem stanju“, rekao je direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović.

Od srijede će biti dopušteno trenirati i u zatvorenim prostorima, također uz stroge preporuke oko korištenja istih. Naglasak je posebno stavljen na higijenu pa će se tako unutarnje prostorije u objektu morati redovito prozračivati, a za vrijeme obavezne pauze od sat vremena u sredini i na kraju radnog vremena i temeljito dezinficirati.

„U našim dvoranama trenira preko 50 klubova i imamo svakodnevno zahtjeve da se počne s treninzima. S popuštanjem mjera oni će se vratiti u svoj trenažni proces i mi ćemo im to omogućiti sukladno mjerama. U pogon stavljamo sve četiri pomoćne dvorane kao i dvoranu Krešimira Ćosića te teretanu“, kaže Karlović.

Što se tiče zatvorenih plivališta, u njih će danas uskočiti samo sportaši prve i druge kategorije te sportski kolektivi koji se natječu u najvišem nacionalnom rangu, dok će se rekreativci i svi oni koji bazen koriste u zdravstvene svrhe morati strpjeti još sedam dana. Odnosno, do 18. svibnja.