U KK Sonik-Puntamika kreću s treninzima. Stipe Kuliš: “Izazov koji traži veći nivo trenerske kreacije!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Baš kako su početkom prošlog tjedna i najavili, u Košarkaškom klubu Sonik-Puntamika danas kreću s treninzima. Igrače će voditi treneri u klubu Stipe Kuliš i Roko Jurlina.

“Kad je došlo zeleno svjetlo od odgovornih institucija mi smo započeli sa organizacijom trenažnog procesa sa sportske, ali i sa one puno važnije strane u cijeloj ovoj priči, a to je tehnička izvedba treninga”, kaže Kuliš.

Treninzi će se provoditi u skladu s mjerama i uputama Nacionalnog stožera i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“Sukladno tome, sa trenerske strane će to biti dosta izazovno jer će tražiti jedan veći nivo trenerske kreacije kako bi se ostalo u gabaritima spomenutih uvjeta, što je apsolutni prioritet, a da pri tome trenažni program zadrži što konstruktivniju notu.“

Stipe Kuliš

Otkrio je Kuliš i kako bi treninzi trebali izgledati.

„Sa sportskog stajališta mi ćemo se posvetiti korekciji i nadogradnji i tehničko-taktičkoj izvedbi tih košarkaša i nadamo se da će oni to kapitalizirati u nadolazećoj sezoni. Ne preostaje nam ništa drugo nego nadati se da će se pozitivan trend smanjenja oboljelih nastaviti i sukladno tome da će se nastaviti i popuštanje mjera te da ćemo što prije moći ući u standardnije strukture treninga na opće zadovoljstvo svih nas koji smo uključeni u ovaj program.“

Koronavirus je, smatra Kuliš, nešto odnio, a nešto donio.

„Gledajući cijelu ovu situaciju, ona nam je oduzela dio natjecateljske sezone za koji smatramo da je bio uspješan do njenog prekida, međutim, produžio je postsezonski dio koji je od vitalnog značaja za mlade igrače koji će biti uključeni u njega od samog početka“, zaključio je Kuliš.

Foto: Šime Zelić