Senna Sertić “protutnjao” Suzukom te stigao nadomak ukupne pobjede u Kreator Gaming Pro Cupu

Vrijeme čitanja: < 1 min

Peta utrka Kreator Gaming Pro Cupa, službenog hrvatskog natjecanja u digitalnom motorsportu na platformi Gran Turismo, vožena je na japanskoj stazi Suzuka. Bila je to utrka prepuna događanja i preokreta, ali i brojnih izlijetanja. Iako ni njegova vožnja ovaj put nije bila lišena pogrešaka, do treće pobjede u nizu stigao je zadarski vozač Davor Senna Sertić.

Novom pobjedom Sertić je napravio veliki korak prema naslovu prvaka. Na kontu ima 115 bodova, devet više od Devčića, što znači da mu je na završnoj utrci dovoljno i treće mjesto za potvrdu prvog mjesta. Devčiću pak treba pobjeda, uz uvjet da Sertić ne bude bolji od četvrtog mjesta. Pulić je 81 bodu, Marić ima 61, Belohradski 60, Šalec 48, a Šalec 47.

Posljednja utrka natjecanja vozit će se na jednoj virtualnoj stazi, Dragon Trail – Seaside, koja vozačima nije poznata iz stvarnog svijeta utrkivanja.

Kao i za sve utrke do sada, Kreator Gaming kao organizator, u suradnji s tvrtkama Kaspar Papir, Grafiti Becker i Pako, osigurao je praćenje natjecanja putem Kreator TV-a i YouTube kanala Kreator TV-a. Šestu utrku Kreator Gaming Pro Cupa gledajte u nedjelju, 10. svibnja od 14 sati.

Tekst: Igor Šestak

Foto: Kreator Gaming