ŠC Višnjik otvara vanjske terene! Individualni treninzi dozvoljeni, kolektivni sportovi još na čekanju

Vrijeme čitanja: 2 min

U drugom krugu popuštanja mjera koji kreće danas otvaraju se dječja i sportska igrališta na otvorenom. U pogon se stavlja rekreacijska trim staza, atletska staza, fitness na otvorenom, teniski tereni te dječja igrališta, dok će se svi oni koji su se zaželjeli kontaktnih sportova poput košarke i nogometa za to morati strpjeti do novih popuštanja mjera koje bi mogle uslijediti već idući tjedan.

„Zdravlje građana nama je prioritet. Mi smo otpočetka bili jako oprezni i držali se svih propisanih mjera nadležnih institucija. Mi u dogovoru s Gradom Zadrom danas otvaramo naš kompleks vanjskih terena,dok ćemo neko vrijeme pričekati s kontaktnim sportovima kao što su košarka i nogomet. Ovo treba shvatiti kao jedan proces popuštanja mjera što nas raduje i sigurno je kako ćemo već idućeg tjedna u tom smislu donijeti i neke nove mjere i popuštanja“, kaže direktor ŠC Višnjik Denis Karlović koji je objasnio i na koji način će se moći koristiti sprave za tjelovježbu.

Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik

„Mi ćemo sve sprave dezinficirati sukladno uputama nadležnih institucija i na način kako je propisano. Svi korisnici će se i na spravama ali i pri trčanju morati držati propisane socijalne distance. Ali ono što veseli je da idemo prema postupnom otvaranju Višnjika što znači da se rekreacija na otvorenom polako ali sigurno vraća“, zaključio je Karlović.

U idućem krugu popuštanja mjera uz otvaranje košarkaških igrališta i malonogometnih terena najavljeno je i puštanje u rad zatvorenog plivališta čime bi se, praktički, rekreacijski život u punom svom obujmu vratio na Višnjik.