Vaterpolisti Zadra unatoč tome što mogu trenirati još uvijek neće u bazen. G. Jovančević: “Nije mi jasno zašto se odluke tumače na način kako kome odgovara!“

Vrijeme čitanja: 2 min

Vaterpolo klub Zadar 1952 jedan je od klubova koji prema odluci Vlade RH već u prvom krugu popuštanja mjera zadovoljava kriterije vezane uz povratak treninzima. Seniorska momčad natječe se u najvišem razredu nacionalnog natjecanja, a u sastavu su i trojica vaterpolista koji spadaju u drugu kategoriju stipendiranih sportaša.
No, na ponovni ulazak u bazen ipak će se morati malo strpiti.

Direktor ŠC Višnjik Denis Karlović kazao je kako nema smisla otvarati bazen za tek nekolicinu sportaša te je dodao kako će se pričekati drugi krug relaksacija mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite da zatvoreno plivalište Višnjik otvori svoja vrata i za ostale korisnike.

Ova izjava direktora ŠC Višnjik nije baš najbolje sjela treneru u VK Zadar 1952 Goranu Jovančeviću koji ju je nazvao prilično škakljivom.

„HZJZ je 24. travnja dao smjernice za aktiviranje sporta u RH. Po tim smjernicama seniorska ekipa VK Zadar 1952 može početi sa svojim aktivnostima po preporukama da se treninzi odvijaju u grupi od četiri igrača plus trener. Mi smo tu odluku proslijedili nadležnima u ŠC Višnjik i natrag dobili odgovor koji je prilično škakljiv.

U njemu stoji kako se bazen neće otvarati za tri sportaša. Moramo razlikovati tu odluku u dijelu koji se odnosi na individualne sportaše i na sportske kolektive. Dakle, individualni sportaši koji mogu pristupiti treninzima su oni koji spadaju u prvu i drugu kategoriju, a pravo na trening ostvaruju i ekipe koje se natječu u najvišem stupnju nacionalnog natjecanja. Kako mi igrom slučaja u klubu imamo tri sportaša koji spadaju u drugu kategoriju stipendiranih sportaša čini mi se kako se protumačilo da samo oni imaju pravo treniranja. Međutim, meni nije jasno kako ljudi koji su tu odluku trebali sprovesti istu nisu pročitali do kraja te je tumače na način kako kome odgovara.

Mi iz ove pozicije postavljamo pitanje zašto rade bazeni u Rijeci, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu, a Zadar koristi neke druge kategorije.“

Jovančević kaže i kako u gradu Zadru postoji inicijativa vodenih sportova gdje se razmišlja koji je najsigurniji način povratka u trenažni proces. Jer, napominje, nije svejedno s kojim će se datumom ponovno krenuti s treningom.