16 tra 2024
Što nas očekuje u 1. Sonik ŽMNL???
SAMSUNG CSC
Futsal

Što nas očekuje u 1. Sonik ŽMNL???

Kao i skoro sav sportski svijet, pandemija koronavirusa je paralizirala i radost loptanja u sve tri lige.

Tako Mocire, Bili Brig, Bibinje, Biograd i Preko zjape prazne no pomalo postaje izvjesno da će se popularna lopta “četvorka” opet zakotrljati i da će sve lige privesti kraju, na bilo koji način. Mi ćemo se malo prisjetiti stanja na tablicama u kojem se ima odigrati još četiri kola i doigravanja.
Za danas ćemo malo zaviriti u elitni razred i prokomentirati trenutno stanje.

Tin čvrsto drži jedinicu i za očekivati je da će prije play offa sačuvati “pole position” iako imaju još odigrati derbi s Varoši. Kad smo kod Varoši oni mogu i do jedinice, ali i izgubiti dvicu jer im opasno u vrat pusu aktualni prvaci iz Kontrol biroa. Osam uzastopnih pobjeda je KB vinula u visine u kojima mogu i do direktnog polufinala.

 Sveti Ante drži četvorku no više od toga ne mogu kao ni Stanovi ni Idassa. S tim momčadima završava popis momčadi koje će u play off, a jedino je neizvjesno s kojih startnih pozicija će ta tri “dark horse” startati.

Prisilna pauza je Puntamiku zaustavila u mirnim vodama i do kraja mogu odigrati lagodno i bez stresa. Gore ne mogu kao ni dolje, a ista priča vrijedi i za Ploču, reklo bi se “prst u uho i pjevaj”.Slična situacija, ali s dozom opreza, je i u Vrsima kod kojih postoji bodovna razlika no samo u ludoj teoriji mogu upasti u probleme.

Sa Sambom počinje popis od pet momčadi od kojih će dvi ispasti, dvije će u play out dok će jedna družina proslaviti direktan opstanak. Samba u tom vrtlogu najbolje stoji zbog pet bodova fore pred pratnjom i možda im i samo jedna pobjeda bude potrebna za spas.

Plovanija plaća cijenu loše sezone i sa zebnjom čekaju nastavak sezone jer jednim okom gledaju Sambu dok drugo oko viri prema pratnji.
Gauni su još uvijek vladari svoje sudbine jer nisu na posljednja dva mjesta koja vode u drugu ligu.

Fenjeri za sada idu u Poljica i Primorac s time da Ljupčani imaju tri boda vise i bod manje od Gauna i svaka utakmica za ovu donju četvorku će biti “harakiri” te ne treba biti premudar, lako se zaključi da je taj dio lige trenutno najzanimljiviji.

Naravno, puno toga će ovisiti o tome tko je za vrijeme pauze trenirao na bilo koji način, a tko je “trenirao” na zidićima i konobama.

Tekst: Krešimir Zrilić