Petar Milin iz VK Jadran: “S nestrpljenjem očekujemo povratak treninzima!”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Veslački klub Jadran, jedan od najstarijih zadarskih sportskih kolektiva još uvijek je na čekanju što se tiče početka rada sa svojim veslačicama i veslačima. U klubu, kažu, nemaju nijednu sportašicu ili sportaša prve i druge kategorije, pa strpljivo čekaju jednu od idućih faza popuštanja mjera kada bi vjerojatno i oni krenuli s treninzima.

„Nažalost još ništa od početka treninga koliko god mi nestrpljivo očekivali. Trenutno je omogućen trening samo sportašima seniorima prve i druge kategorije, a mi u ovom trenutku nemamo takvih u klubu. Za sada se treninzi za starije kategorije održavaju  individualno kod kuće po naputcima trenera koliko to okolnosti dopuštaju iako ništa ne može zamijeniti veslački trening na moru“, kaže trener u VK Jadran, Petar Milin napomenuvši kako je za Školu veslanja i sve ostale programe trening u potpunosti prekinut.

“Svi s nestrpljenjem očekujemo početak treninga jer je do prekida došlo upravo na početku sezone kad smo trebali krenuti s natjecanjima nakon šest mjeseci zimskih priprema. Uspješno smo odradili jednu regatu početkom ožujka u Splitu i motivacija nam je bila na visokom nivou jer smo je dobro odradili i jedva smo čekali sljedeći nastup ali prema najavama iz Saveza natjecanja bi se trebala nastavila na jesen ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvoljavala“, zaključio je Milin.

Već gotovo dva mjeseca veslačice i veslači Jadrana čekaju na zaveslaj u uvali Jazine s obzirom da su na preporuku Sportske zajednice Grada Zadra i stožera Civilne zaštite s radom prestali još u prvoj polovici ožujka.

U klubu koji pokriva sve kategorije od Škole veslanja preko kadeta, mlađih juniora, juniora, seniora, sveučilišne selekcije, školskog veslanja pa do veteranskih rekreacija, sada je potpuno mirno. A svi članovi imaju samo jednu želju. Što prije zaveslati prema najljepšem zalasku na svijetu.