Održana prva video konferencija klubova ABA lige

Vrijeme čitanja: < 1 min

Košarkaški klub Zadar, na čelu sa svojim predstavnikom i direktorom Kluba Željkom Žilavcem, sudjelovao je danas u prvom sastanku klubova ABA lige održanim putem video konferencije.

Stajalište KK Zadar nastavno na daljnji rasplet regionalnog natjecanja poznato je već nekoliko dana nakon proglašenja pandemije virusa COVID-19 zbog čega su brojna sportska natjecanja diljem svijeta obustavljena ili čak i otkazana u tekućoj godini.

Podsjetimo, prijedlog Kluba je da se sezona poništi i sve vrati na početak u istom sastavu klubova ili da se spomenuta liga proširi za dva mjesta koje bi upotpunili prvo i drugoplasirani klub iz ABA 2.

Također, s takvim eventualnim scenarijem u kojem bi ABA natjecanje umjesto dosadašnjih 12 brojilo 14 klubova pod znakom pitanja je bi li u tom slučaju u niži rang natjecanja ispadao jedan ili čak tri kluba.

Priopćenje ABA lige nakon održane konferencije prenosimo u cijelosti.

“U izuzetno pozitivnom ozračju i konstruktivnoj atmosferi, imajući u vidu sve relevantne okolnosti, klubovi ABA lige složili su se kako je neizbježno iskoristiti sve mogućnosti kako bi se sezona završila na terenu, kada se za to postignu svi potrebni uvjeti u skladu s preporukama nadležnih zdravstvenih tijela i lokalnih uprava.

S obzirom na to, primarni cilj ABA lige je da se sezona 2019./20. završi u postojećem i unaprijed postavljenom formatu.