U OK Zadar formu održavaju na zanimljive načine! Kristina Golem se rola, a Antonio Surać po kući „luduje“ sa sinom!

Vrijeme čitanja: 2 min

Pandemija koronavirusa koja sve veće obrise poprima i na području Republike Hrvatske, paralizirala je do daljnjeg sva sportska natjecanja kao i treninge. U nastojanjima da se u najvećoj mogućoj mjeri spriječi širenje virusa sportaši su od svojih kondicijskih trenera i struke dobili detaljne upute na koji način individualno trenirati i održati formu za eventualni nastavak prvenstva.

Takav slučaj je, naravno, i u Odbojkaškom klubu Zadar gdje su natjecanja, barem u onom seniorskom dijelu, ušla u završne faze, no u ovom trenutku nije nimalo izvjesno hoće li se i kada ona privesti kraju. Sportašicama i sportašima odluka o prestanku treninga zasigurno pada najteže.

„Formu bez obzira na sve treba održati, a bez dvorane i rekvizita to je jako težak posao“, kaže nam tehničarka u OK Zadar, Kristina Golem.

„Mi se stvarno nadamo što bržem povratku na teren no kako je ova situacija oko koronavirusa tek u začetku bojim se da će to potrajati. Nema treninga i na svakoj od nas je da po preporukama trenera što bolje iskoristi slobodno vrijeme za vježbu. Ja se osobno volim rolati pa ću i to dodati ostalim vježbama kako bi ostala u formi. Moram reći kako nas je ova situacija itekako poremetila, kao uostalom i svaki drugi sportski kolektiv diljem svijeta. No, što je tu je, trenirat ćemo, čekat ćemo nove vijesti oko nastavka prvenstva ali ćemo cijelu situaciju pokušati iskoristiti da ugrabimo i malo odmora,“ zaključila je Golem.

U istoj situaciji kao i odbojkašice su i odbojkaši Zadra čiji kapetan Antonio Surać kaže kako se našao u neuobičajenoj situaciji u kojoj ima i previše slobodnog vremena.

„Ali nije mi dosadno. S obitelji provodim kvalitetno vrijeme što nije čest slučaj. Nisam se ni zapustio bez obzira na sve. Treniram čak i više nego inače jer smo minimalno van kuće, a moj sin je jako zahtjevan i moram trčati i ludirati se s njim što iziskuje jako puno energije ha,ha. Što se situacije u klubu u tiče, čujem se sa svima preko društvenih mreža pogotovo sa onim mlađim generacijama koji nisu navikli na ovakve situacije i koji sada većinu svog vremena provode kod kuće jer im roditelji ne daju da izlaze bez potrebe. Ova situacija ne odgovara nikome u nadam se kako neće biti nekih težih posljedica. Što se mene tiče, ja sam nepopravljivi optimist, ali nažalost teško je prognozirati kada bi mogao uslijediti nastavak prvenstva. Ja se nadam da neće sve ovo skupa potrajati predugo. Prvenstveno zbog samog sporta.“

Iz Odbojkaškog kluba Zadar poručuju i kako će se sve nove informacije vezane uz eventualni nastavak aktivnosti moći pronaći na facebook i instagram stranici OK Zadar.