Pet medalja predstavnika Taekwondo kluba Zadar na Knin Openu

Vrijeme čitanja: 2 min

Članovi Taekwondo kluba Zadar nastupili su na turniru 13. KNIN OPEN u Kninu u organizaciji TK DIV KNIN. Na turniru su nastupili mlađi kadeti (9-11 god.), kadeti (12-14 god.) i juniori (14-17 god) , a nastupilo je oko 300 natjecatelja iz 49 klubova.

Zadrani su nastupili sa 9 natjecatelja, a za juniore je ovo bio prvikriterijskiturnir za izbor u nacionalnu reprezentaciju za svjetsko prvenstvo, tako da su nastupili najjači hrvatski juniori.

Kod Juniora i juniorki u borbama za reprezentaciju Ariana Oreč (-68 kg) je kroz  četiri borbe došla do drugog mjesta i srebrne medalje. Imala je najviše borbi i pobjeda u kategoriji. Prvu protiv Petre Vitaić (Gusar) pobjeda prekidom kod rezultata 26:0, drugu protiv Eme Kućiš (Velika gorica) prekidom 23:3, treću polufinalnu protiv Vite Juras (Zaprešić) prekidom 23:3. Finalnu borbu protiv favoritkinje i dosadašnje reprezentativke koja je imala samo jednu borbu prije Ariane izgubila je 9:29. Ariana je odradila dobru borbu iako rezultat izgleda drugačije i zaradila je prve bodove za upad u reprezentaciju.                                   

Frane Pavić (- 68 kg) je izborio jednak rezultat, kroz tri borbe osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju. Prvu borbu je pobijedio Duju Hajduka (Marjan)prekidom kod rezultata  27:26, drugu polufinalnu Karla Malečića (Jastreb) 28:5, a u finalu je izgubio od odličnog dosadašnjeg reprezentativca EdijanaŠečića(Dubrava) 9:30. Ovim je i Frane upisao prve bodove za reprezentaciju.

Megi Lerga (+68 kg) je izgubila u četvrtfinalu od najbolje u kategoriji Darije Zeljko (Marjan) 5:16, Teuta Uskok( – 59 kg ) je u osmini finala uz odličnu borbu kod rezultata 15:15 izgubila na zlatni bod, a na svom prvom juniorskom nastupu NoeliTorić je izgubila od kasnije brončane Maree Vodopije (Cobra).

Kod kadetkinja je s dvije borbe i pobjede Rea Marcelić (- 37 kg) osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju medalju, a na svom prvom kadetskom nastupu Emili Brkić (+ 59 kg) izborila je uz jednu pobjedu, treće mjesto i brončanu medalju. Treće mjesto i Brončanu medalju kod kadeta osvojio je u svom prvom nastupu Luka Beram (- 33 kg), dok je također prvi put izašla na borilište i mlađa kadetkinja Loreta Beram (- 27 kg) i izgubila borbu za medalju.