Košarkašice Zadra u Rijeci traže pobjedu protiv FSV-a i potvrdu ostanka u Prvoj ligi bez kvalifikacija

Vrijeme čitanja: < 1 min

Košarkašice Zadra u dvoboju 16. kola Prve lige danas gostuju u Rijeci kod ekipe FSV-a. Sa pet pobjeda i jedanaest poraza u petnaest prethodnih utakmica Zadranke još uvijek nisu izbjegle pretposljednje mjesto koje bi po završetku natjecanja vodilo u kvalifikacije. Ipak, straha od ispadanja nema. Ta rezervacija već duže vremena stoji na ime Brionka Pula, koja, nažalost, u dosadašnjem dijelu prvenstva još nije upisala nijednu pobjedu.

No, u redovima ekipe s Višnjika željeli bi izbjeći i scenarij u kojem bi se za ostanak borili s najboljom ekipom iz nižeg ranga pa im je stoga utakmica u Rijeci od iznimne važnosti.

„Nadam se samo da će pristup biti pravi. Ali, nažalost, ne mogu davati nikakve prognoze kako će to izgledati u Rijeci. Mi treniramo vrhunski dva tjedna i onda pristup bude nikakav. Mi se moramo u ovoj utakmici „potući“. Previše nam je bitna  ova pobjeda i zato u utakmicu ulazimo maksimalno. Mi smo u ovom drugom dijelu bez Anđele Oštrić i Marte Erslan koje su bile u sastavu kada smo na Višnjiku slavili protiv ovog protivnika s visokom razlikom. Sada stvarno ne znam što očekivati. Igramo sa skraćenom rotacijom i to nam zadaje probleme“, kaže u najavi utakmice u Rijeci trener Zadranki, Toni Matešić.

Susret u dvorani Dinko Lukarić počinje u 17;30 sati.