27 stu 2021
Grmoščica na Mocirama bolja od Zadrana!
Kuglanje

Grmoščica na Mocirama bolja od Zadrana!

Kuglači Zadra izgubili su na svojim stazama od Grmoščice sa 6:2 (3477:3618) u dvoboju 16. kola Prve lige. Iako je dvoboj po Zadrane nosio dozu neizvjesnosti u pogledu njihove borbe za ostankom u ligi, ona je iščeznula i prije njegova kraja s obzirom da su do Mocira doprle vijesti kako su Osijek i Šubićavac poraženi u ogledima protiv Velebita, odnosno Zaprešića što je značilo kako je Zadar već sada, dva kola prije kraja prvenstva osigurao status prvoligaša.

Baš kako se i nagađalo, Grmoščica je u Zadar stigla motivirana da pokaže kako joj je mjesto među ekipama koje će se boriti za nastup u nekom od europskih natjecanja, a igrom koju su danas prikazali nema nikakve sumnje da tamo i pripadaju.

Možda bi rezultat bio i drukčiji da su Zadrani u ovoj utakmici mogli računati na svog ponajboljeg igrača Luku Ukalovića, no njegov je izostanak gostima samo olakšao posao.

U prvoj izmjeni Zadar je krenuo s mladim snagama pa su tako Matija Cindrić i Andrija Božičević snage odmjerili protiv Tomislava Kerhina i Milana Uzelca. Kako se kasnije pokazalo, nije to bio dobar taktički potez domaćina s obzirom da su obojica glatko izgubili svoje mečeve, a uz 2:0 gosti su nakon prve izmjene imali i prednost od 115 čunjeva.

Nije to bila ugodna situacija za Marija Baljaka i Stanka Čotu koji su u “dotu” u drugoj izmjeni dobili težak zadatak stizanja ogromne razlike protiv Željka Biloša, odnosno Vladimira Galjanića. Ipak, njih su dvojica opravdali uloge favorita i pobijedili u svojim dvobojima te izjednačili rezultat na 2:2. No, gosti su zadržali prednost od 31 čunja pa su dva boda tom trenutku bila na njihovoj strani.

Pritisak rezultat pao je tako na treći par u kojem su za Zadar zaigrali Krsto Lulić i Ante Matak, a za goste Nemanja Galić i Karlo Boroš. Nažalost po domaćina, već nakon prvog seta koji je otišao na stranu igrača Grmoščice bilo je jasno kako će pobjeda otići put Zagreba. Do kraja je Boroš razmontirao Mataka pobijedivši ga uvjerljivo s 4:0, dok je meč Lulića i Galića bio prilično zanimljiv sve do zadnjih nekoliko kugli kada je Galić ostvario nedostižnu prednost za konačno slavlje.

“Mi očigledno ne možemo igrati bez Luke Uklovića. Teško nam je bez njega postaviti momčad. Danas su u prvom paru zaigrali mladi Božičević i Cindrić i mislio sam kako će barem jedan od njih osvojiti bod. Tako da je već tada utakmica otišla na njihovu stranu. Baljak i ja smo potom pobijedili no onda opet porazi u trećem paru Mataka i Lulića. Realno, trebamo neke stvari promijeniti jer ako ostane ovako i dogodine će ostanak biti upitan. Ove smo se sezone spasili ali moramo dobro vidjeti što i kako dalje”, izjavio je nakon utakmice Stanko Čota.

Zadar je unatoč porazu ostao na šestom mjestu ljestvice sa 12 bodova. U idućem kolu naši kuglači gostuju kod Zaprešića, dok će u posljdnjoj utakmici prvenstva za dva tjedna na svojim stazama ugostiti Medveščak.

KK Zadar – KK Grmoščica 2:6 (3477:3618)

M. Cindrić – T. Kerhin 0:4 (579:629)

A. Božičević – M. Uzelac 1:3 (562:627)

S. Čota – V. Galjanić 2:2 (595:561)

M. Baljak – Ž. Biloš 2:2 (632:582)

K. Lulić – N. Galić 1,5:2,5 (583:611)

A. Matak – K. Boroš 0:4 (526:608)