LIKAR: Jurjević u derbiju donio pobjedu Vrsima

Vrijeme čitanja: 3 min

Proteklog vikenda kompletirano je 3. kolo zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca. Nakon što su u prvim susretima Puntamika i Preko lako došli do novih pobjeda, druga dva susreta ponudila su dvije posve različite utakmice. Prvo su Vodovod Ballersi bez problema svladali Eurostep.hr sa 36 razlike, da bi se potom u dvoboju Voštarnice i Vrsi odvijala prava drama, koja je okončana pobjedom Vršana u penal završnici.

Vodovod je u svom drugom nastupu došao do druge uvjerljive pobjede. Eurostep.hr ovaj put nije imao nikakve šanse protiv “Ballersa”, koji su imali čak petoricu dvocifrenih igrača. Završilo je 72:36, a najefikasniji kod Vodovoda bili su Šime Blaslov sa 14 poena, Darko Melnik i Branko Turopoljac sa po 11 te Mate Dragičević i Karlo Šokota sa po 10 koševa. Na drugoj strani dvocifren je bio tek Damir Šimičević sa 10 poena pa je Eurostep ubilježio drugi poraz, odnosno ostao na jednoj pobjedi.

Velika borba vodila se zato od prve do posljednje minute u dvoboju Voštarnice i Vrsi. Iako su bili bez svog ponajboljeg igrača Domagoja Vidakovića, Vršani su imali novog aduta koji ih je predvodio do pobjede. Bio je to Tomislav Jurjević, koji je postigao čak 35 koševa od 75 momčadskih. Još 20 poena, uz 13 skokova i šest asistencija pridodao je standardno odlični Ivan Kaštropil pa su se Vršani pobjedom 75:72 priključili Puntamičanima na vrhu ljestvice s maksimalnim omjerom 3:0. Velike zasluge idu i treneru Mati Kanjeru koji zna kako se osvajaju trofeji, u svojim vitrinama ima četiri osvojene Ljetne lige, tri s Bokanjcem i jednu s Maraskom.

Voštarnica se dosad pokazala najzanimljivijom momčadi za publiku, budući da je sva tri susreta dovela do neizvjesne završnice, izgubivši dva, a pobijedivši jedan. Ovaj put predvodili su je Dominik Dujmov sa 23 koša, te Šime Fabulić sa 14 i Zvone Zubčić sa 13, no u završnici je nedostajalo malo koncentracije i sportske sreće da konačan rezultat bude drugačiji.

Zanimljivo je istaknuti i da već treće kolo za redom “Hell of a player”, odnosno najkorisniji igrač dolazi iz redova Vrsi. Prvo je to bio Ivan Kaštropil, potom Domagoj Vidaković, dok je ovaj put tu titulu zaslužio Tomislav Jurjević.

Odigrana je i prva utakmica 4. kola, u kojoj je Total Balling opravdao ulogu favorita protiv Jadere, svladavši je sa 55:35. “Inžinjeri” su ravnomjerno rasporedili minutažu i poene na većinu igrača pa im je za pobjedu bio dovoljan i jedan dvocifreni i to Josip Elez sa 10 koševa. Na drugoj strani je Marko Paleka postigao 11, no Jadera će još morati sačekati na prvo slavlje u ovogodišnjem LIKAR-u.