29 ožu 2024
Jusup uoči dva kola odluke u ABA ligi:  “Brine me što mi još nismo slavili u gostima, to mi nije drago”
Košarka

Jusup uoči dva kola odluke u ABA ligi: “Brine me što mi još nismo slavili u gostima, to mi nije drago”

Dva kola istine ostala su za košarkaše Zadra u natjecanju regionalne ABA lige. Nakon njih znat će se hoće li Zadrani uspjeti sačuvati ostanak u ovom društvu ili će iz njega ispasti, ili će eventualno u baraž protiv drugoplasirane momčadi Druge lige.

Zadar do kraja igra prvo na svom parketu protiv Primorske dok u zadnjem kolu gostuje kod Zvezde. Ukoliko i pobijedi u obje utakmice, ali jednako tako, ako ga rezultati pomaze, može izbjeći čak i baraž. U slučaju da Cibona, Mega i Krka do kraja pobjede samo jednu utakmicu, a Zadar slavi u objeZadrani će ispasti. Međutim, dobije li Zadar sve do kraja, Krka barem jednu (Mornar u gostima i Cedevita doma), a Cibona izgubi obje, Zagrepčani će ispasti.

Trener sastava s Višnjika Danijel Jusup uoči odlučujuća dva kola kaže.

“Pokušavam biti realan, mi se za svaku utakmicu pripremamo kao da igramo s Real Madridom da ju dobijemo. Mi i jesmo imali u svakom susretu šansu, od Krke do Partizana sada je pitanje bilo hoćemo li to iskoristiti. Kolike su šanse, nije lako, pogotovo ta druga utakmica protiv Zvezde. Do šanse ćemo doći, međutim, vidjet ćemo hoćemo li ju uzeti. Brine me što mi još nismo slavili u gostima, to mi nije drago”.

Najteže je to što Zadrani ne ovise sami o sebi. Sa svim momčadima koje se bore za ostanak imaju negativan omjer i stvori li se krug s nekoliko ekipa s istim omjerom, Zadar će biti zadnji.