19 tra 2024
Sisak ipak bolji od Zadra. Slijedi borba za ostanak!
Odbojka

Sisak ipak bolji od Zadra. Slijedi borba za ostanak!

Odbojkaši Zadra poraženi su na Višnjiku od Siska rezultatom 3:0 u setovima u dvoboju 18. kola Super lige ujedno i posljednjem susretu osnovnog dijela natjecanja.U utakmici koja je sa sobom nosila dozu neizvjesnosti, jer je uvelike odlučivala o konačnom poretku, Sisak je pokazao više te je zasluženo iz Zadra odnio bodove koji su ga odveli među osam ekipa koje će imati priliku razigravati za naslov državnog prvaka.

Zadranima, pak, ostaje žal za propuštenom prilikom jer su pobjedom nad današnjim suparnikom u skupinu 3, tkz. Ligu za ostanak mogli prenijeti još tri boda s obzirom da bi u takvom raspletu u toj grupi završio i Sisak.

No, kako u sportu na kraju uvijek svatko završi tamo gdje mu je i mjesto tako je Sisak s 30 bodova dobio šansu da se bori za naslov, dok će Zadar u narednih šest utakmica pokušati ostvariti rezultat koji će ga ostaviti u elitnom razredu hrvatske odbojke.

Što se same utakmice tiče, domaćin je bio konkurentan samo u prvom setu koji je ispustio u samoj završnici. Gubitak tog seta na Zadrane je imao prilično negativan učinak jer do kraja dvoboja više nisu uspjeli pronaći igru s kojom bi rezultat okrenuli u svoju korist što su gosti itekako znali iskoristiti te su na kraju bez prevelikih problema došli do tri, za njih velika boda.

“Sve osim prvog seta bilo je jedno veliko ništa, a i on je upitan. Imali smo prednost od 23:20 sa dobrom rotacijom prema naprijed no onda smo napravili toliko grešaka i bili toliko nekoncentrirani da je to čudo. Možda da smo uzeli taj set bi se ova utakmica i drukčije rasplela. Pritisak bi se onda prebacio na protivnika. No kad se to nije dogodilo u potpunosti smo se raspali. Sisak se pokazao kao jedna dobra ekipa i potpuno zasluženo su tamo gdje jesu. Nas sada očekuje razigravanje u toj trećoj skupini gdje je cilj ostanak u Ligi. Bit će izuzetno teško, ne zavaravam se niti jednog trenutka da neće, ali trebat će dobro zagristi da ostvarimo povoljan rezultat”, izjavio je nakon utakmice trener Zadra, Marin Masnić.

Po završetku zadarske utakmice složio se i konačan poredak prvog dijela Super lige. Tako se u nastavku prvenstva prvoplasiranoj Rijeci i drugoj Mursi u skupini 1 priključuju dvije Mladosti, zagrebačka i Ribola Kaštela koje su igrale MEVZA ligu. Skupinu 2 čine Split, Sisak, Kitro Varaždin i Medicinar Trnje, dok će odbojkašima Zadra društvo u skupini 3 praviti još Centrometal, Marsonia i Rovinj.

U borbu za ostanak Zadrani kreću s 5 bodova, Centrometal prenosi 16, Marsonia 13, dok je u najlošijoj poziciji Rovinj koji u mini ligu ulazi sa tek dva boda.

Prvenstvo se nastavlja već idućeg vikenda, a Zadar u prvom kolu gostuje kod Marsonije u Slavonskom Brodu.

OK Zadar – OK Sisak 0:3 (23:25, 18:25, 17:25)