Na Višnjik stiže neporažena Ragusa. Mogu li Zadranke do velikog iznenađenja?

Vrijeme čitanja: < 1 min

Nakon gostovanja i poraza na Baldekinu kod Šibenika košarkašice Zadra očekuje nova teška utakmica u natjecanju Prve lige za žene. U sklopu 15. kola Zadranke će pred svojom publikom ugostiti vodeću Ragusu.

Dubrovčanke u Zadar stižu kao apsolutne favoritkinje s obzirom da u dosadašnjem dijelu lige još nisu izgubile utakmicu. Sasvim je sigurno kako će i na Višnjiku tražiti način da nastave taj perfektni niz i tako naprave još jedan korak prema “jedinici” na kraju osnovnog dijela natjecanja.

Pa iako je izvjesno kako će u ovom dvoboju teško do bodova, Zadranke ipak nisu posve bez šansi. Domaći teren zalog je na kojem ekipa s Višnjika sasvim sigurno gradi svoj optimizam kojeg dodatno podgrijava i sjećanje na utakmicu četvrtfinala Kupa Ružice Meglaj Rimac u kojoj su bile jako blizu iznenađenju protiv favoriziranog Šibenika.

“Radi se o jednom kvalitetnom protivniku što govori činjenica da još nisu izgubili nijednu utakmicu ove sezone. U svojoj ekipi imaju čak deset seniorskih igračica, dok ih mi, primjera radi, imamo samo tri. Ako ćemo iskreno, ovo nije utakmica u kojoj tražimo pobjedu. Pokušat ćemo je iskoristiti da se što bolje uigramo za sljedeće dvije u kojima gostujemo kod FSV-a i Požege, a koje su nam puno važnije”, rekao je u najavi utakmice trener Zadra, Toni Matešić.

Utakmica se igra u dvorani 3 ŠC Višnjik s početkom u 18 sati.