Marko Selin, trener kadeta KK Zadar: “Ne bježimo od uloge da smo glavni favoriti za zlato”

Vrijeme čitanja: 2 min

Sedam utakmica, sedam pobjeda učinak je kadeta KK Zadar u Jedinstvenoj kadetskoj ligi do sada. S tim omjerom dečki koje s klupe vodi trener Marko Selin nalaze se na prvom mjestu tablice.

„To smo nekako i priželjkivali iako se nisam baš nadao da će to biti tako uvjerljivo”.

Derbi prošlog kola dvije do tada neporažene momčadi Zadra i Cibone pripao je u izvrsnom okuženju „trice” dominantnim Zadranima.

Dečkima je veliki užitak igrati pred toliko ljudi, Cibona je uvijek posebni mamac. Odigrali smo dobru utakmicu, čestitam dečkima na pravom pristup, sve što radimo na treninzima pretočili su i u utakmici iako ima tu još puno prostora za bolje”.

Dojma smo da su dečki prava klapa, dišu jedan za drugoga.

„Istina, ja sam već dosta dugo trener ali ovakvu generaciju nikad nisam imao. Same pohvale za njih, i oni su dugo skupa, uživaju u svakom treningu, dolaze sretni na trening i odlaze takvi s njega. To je veliko bogatstvo, stvarno se nadam da će netko od njih u skorašnjoj budućnosti što je i glavni cilj nastupiti za seniorsku momčad”.

Kadeti Zadra istaknuli su se kao glavni kandidati za prvo mjesto ove sezone.

„Ne bježimo od toga, po meni to stvarno nije najbitnija stvar. Činjenica je da trenutno igramo najbolje, još ćemo se dignuti jer nismo na svom maksimumu. Favoriti jesmo za zlato, nadam se da ćemo to i ostvariti iako to nije prioritet”.

Slijedi Rudeš.

„Respektiramo ih kao i sve druge, nezgodan ekipa, sedam, osam akceleranata što u tim mlađim uzrastima zna biti dosta teško probiti. Ipak smo mi puno kvalitetniji, idemo po osmu pobjedu” – pridodat će na kraju Selin.