AŠK-ovcima četiri medalje na PH u višeboju. Zlatna Veronika Šokota, srebrni Emilio Pucar, brončani D. Brodar i K. Nižić

Vrijeme čitanja: 2 min

Sjajnu formu pokazali su predstavnici Atletskog športskog kluba Zadar na Prvenstvu Hrvatske u višebojima u dvorani proteklog vikenda na zagrebačkom velesajmu.

Da je potrebno biti uspješan u više disciplina da bi se došlo do ukupnih pobjeda pokazali su predstavnici AŠK-a jedini osvajači medalja iz klubova u Zadarskoj županiji koji su tako osvojili 4 medalje i to 1 zlato, 1 srebro i 2 bronce te izvrsno 5. mjesto.

Veronika Šokota postala je prvakinja Hrvatske u petoboju za mlađe juniorke uvjerljivo s osvojenih 3.236 bodova ispred predstavnice Ak Zagreb 2.827 bodova. Veronika se tako natjecala u disciplinama 60m prepone, skok u vis, bacanje kugle 3 kg, skok u dalj te utrci na 800m.Pobijedila je pojedinačno na 4 discipline dok je u utrci na 800m bila 3. što je rezultiralo uvjerljivom pobjedom i osvajanjem zlatne medalje. Šokota je postavila tako 4 nova osobna rekorda u pojedinačnim disciplinama.

Emilio Pucar sjajni mlađi kadet osvojio je 2. mjesto i srebrnu medalju u četveroboju za mlađe kadete s prikupljenih 1.570 bodova dok mu je prvo mjesto pobjeglo za 42 boda. Emilio se natjecao u utrci na 55 prepone, skoku u vis, skoku u dalj te bacanju kugle 3kg. Napomenimo da su obojica mlađih kadeta rušila državni rekord u četveroboju koji je do sada iznosio 1.466 bodova no državni se rekord tako priznaje samo mladom predstavniku JAK jasenovca.

Brončani no ne i manje važni bili su Domagoj Brodar i Kate Nižić.

Domagoj je skupio 3.450 bodova u šestoboju odnosno u disciplinama 60m, 60m s preponama, skoku u vis, skoku u dalj, bacanju kugle 4kg i utrci na 800m gdje je također postavio 2 osobna rekorda u pojedinačnim disciplinama.

Kate je iznenadila konkurenciju s 2.192 boda čime joj je za samo 7cm pobjeglo 2. mjesto i to u disciplinama četveroboja 55m prepone, skok u vis, skok u dalj i bacanje kugle 2kg. Kate je ostvarila osobne rekorde u svim disciplinama četveroboja čime je pokazala kako se radi o jako talentiranoj atletičarki.

Izvrsna je bila još jedna mlađa kadetkinja AŠk-a Iva Grbić koja je u četveroboju za mlađe kadetkinje osvojila sjajno 5. mjesto s rezultatom 2.104 boda u disciplinama 55m prepone, skok u dalj, skok u vis te bacanje kugle 2 kg.