20 tra 2024
Zadranke na Baldekinu poražene od Šibenke
Košarka

Zadranke na Baldekinu poražene od Šibenke

Košarkašice Zadra nisu uspjele na Baldekinu iznenaditi Šibenik u dvoboju 14. kola Prve lige za žene. Šibenčanke su bile bolje te su na kraju slavile rezultatom 91:62.

U trećem međusobnom dvoboju ove sezone Šibenik je stigao i do svoje najuvjerljivije pobjede. U prethodna dva, igrana na Višnjiku, igračice trenera Stipe Bralića prvo su bile bolje u ligaškom dijelu (55:68), a zatim i u četvrtfinalu Kupa Ružice Meglaj Rimac (73:75).

Upravo je utakmica u Kupu odigrana prije nekoliko dana u zadarskom taboru budila optimizam kako bi se na Baldekinu možda moglo doći i do nekog pozitivnog rezultata. No, domaća je ekipa sve nade Zadranki potopila već nakon prvog poluvremena kada je na svojoj strani imala prednost od čak 23 koša prednosti (53:30).

Gošće su u nastavku bile ravnopravniji suparnik no nisu uspjele doći do velikog preokreta i bodova koji bi im u nastavku prvenstva bili od velikog značaja s obzirom da ih do kraja prvenstva očekuje jako težak raspored.

Najefikasnija u redovima Zadra još je jednom bila Ana Vrsaljko koja je uz 28 koševa upisala i 13 skokova, dok je jedina dvocifrena kod gošći bila još tek Nika Jelenković s 12 ubačaja i 3 asistencije. Domaće je s 22 poena, 9 skokova i 4 asistencije predvodila Mia Vukšić.

Nakon nepotpunog 14. kola Zadranke se i dalje nalaze na petoj poziciji ljestvice s omjerom od pet pobjeda i devet poraza, dok je Šibenik ostao četvrti sa učinkom od 10 pobjeda i četiri poraza.

Do kraja natjecanja ostala su za odigrati još samo četiri kola, a u prvom od njih košarkašice Zadra već idućeg vikenda u svojoj dvorani dočekuju prvoplasiranu i zasada jedinu neporaženu ekipu lige, dubrovačku Ragusu.