Odbojkašice Zadra na važnom gostovanju kod Don Bosca, odbojkaši gosti Rijeke!

Vrijeme čitanja: 2 min

Odbojkašice i odbojkaši Zadra ovog vikenda nastavljaju svoja prvenstvena natjecanja. Odbojkašice u subotu od 15 sati u 2. kolu prve skupine drugog dijela Prve lige gostuju u Zagrebu kod Don Bosca, dok će odbojkaši dva sata kasnije započeti svoj ogled u gostima kod Rijeke.

Za igračice trenera Roberta Kresoje utakmica protiv Don Bosca od iznimne je važnosti ukoliko želja da se dohvati mjesto koje vodi u kvalifikacije za Super ligu još uvijek postoji. Zadranke su svoju dobru poziciju pri hvatanju tog cilja ugrozile lošim nastupima u posljednjih nekoliko utakmica čime su se dovele u situaciju da su im bodovi iz svake sljedeće nasušno potrebni. Pogotovo protiv ovog protivnika koji bi ih eventualnom pobjedom bodovno preskočio na ljestvici.

„U prvom dijelu sezone smo igrali puno bolje nego ovaj zadnji period. Kao da moje igračice više s glavom nisu u natjecanju. Don Bosco je iskusna ekipa koju većim dijelom čine studentice koje se školuju u Zagrebu. Utakmica je važna ali ima još dosta utakmica u ovom drugom dijelu. Ali način razmišljanja morat će se promijeniti ukoliko želimo biti konkurentni za tu poziciju koja vodi u doigravanje“, kaže Kresoja.

Za razliku od njihovih ženskih kolegica, odbojkaši Zadra odigrat će još jednu utakmicu koja im bodovno ne donosi baš ništa s obzirom da igraju protiv prvoplasirane momčadi Super lige. Bodovi se prenose samo iz međusobnih utakmica onih momčadi koje će se kasnije naći u istoj skupini, a ove dvije to nisu. Kao što niti kvalitetom nisu ni na približno istom nivou. Ipak, gostovanje u Europskoj prijestolnici kulture Zadrani bi trebali iskoristiti za podizanje forme i uigravanje za ono što ih očekuje u drugom dijelu sezone kada će kroz Ligu za ostanak spašavati svoj superligaški status.

„Utakmica možda je rezultatski nebitna, ali mi moramo iz korijena promijeniti naš pristup svemu. Kako utakmicama tako i treningu. Jer ako na treningu ili na utakmici koja ti nije važna ne odradiš zadatke koji su postavljeni pred tebe nećeš to sigurno učiniti niti na onoj koja će ti biti važna kao što je ona sljedeća protiv Siska. U tom pravcu moramo tražiti neka rješenja. Protiv Rijeke znam da nemamo što tražiti. To su plaćeni igrači za razliku od mojih koji su većinom studenti. Po tom pitanju je Rijeka apsolutni favorit. Ali ne želim se vaditi na to. Idemo igrati, pripremati se za utakmice koje slijede i koje su nam puno važnije. Nije tragedija što smo na pretposljednjem mjestu u ovom trenutku jer jako je teško u ovakvim okolnostima raditi i igrati u ovakvom sustavu natjecanja“, zaključio je trener Zadra, Marin Masnić.

Nakon utakmice u Rijeci odbojkaši Zadra do kraja prvog dijela odigrat će još samo onu protiv Siska nakon čega slijedi Liga za ostanak u kojoj će se naći posljednje tri momčadi nakon 18 odigranih kola.