Gradonačelnik Branko Dukić promijenio retoriku. Na sastanku s predstavnicima NK Zadar obećao pomoć. O stečaju i Damiru Kneževiću nije bilo riječi!

Vrijeme čitanja: 3 min

Predstavnici NK Zadar, kapetan Jure Jerbić, trener prve momčadi Marko Pinčić i njegov pomoćnik Josip Butić danas su s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem odradili sastanak vezan uz aktualno stnje u klubu koje je sve samo nije dobro. Pitanje koje je prije sastanka visilo u zraku bilo je hoće li Dukić novom spasonosnom financijskom injekcijom spasiti ovo posrnulo sportsko društvo ili će zbog blokade računa klub otići u stečaj. Odgovor na to pitanje predstavnici NK Zadar nisu dobili.

O stečaju nije bilo riječi kao što nije bilo govora niti o odgovornosti direktora kluba Damira Kneževića, koji je igračima rekao kako ne zna na koji način pribaviti novce za plaću, a niti jednom rečenicom nije spomenuta odgovornosti Nadzornog odbora koji je Kneževića postavio na mjesto direktora.

Ono što Dukić jest rekao, a što je zaokret u njegovoj retorici s obzirom da je prije nekoliko dana iznio svoje stajalište rekavši kako Grad Zadar više ne može i neće bacati novce u „rupu bez dna“, kako je nazvao NK Zadar, jest to da je jutros bio spremno klubu obećao pomoć.

“Mogu potvrditi da smo danas bili na razgovoru kod gradonačelnika Branka Dukića. Situacija kao što znate nije lagana, dapače vrlo je ozbiljna. Ali s gradonačelnikom smo dogovorili da idemo dalje. Obećao je pomoći i rekao je kako je Grad Zadar spreman stati uz klub. Kako će se situacija razvijati, ne znamo, ali smo sigurni da se ništa neće dogoditi preko noći. Gradonačenik nam je kazao i da želi da igramo dalje, da ne stanemo s natjecanjem. Mi smo se svi skupa u svlačionici dogovorili da ćemo nastaviti dalje, da ćemo na svakom treningu i na svakoj utakmici dati svoj maksimum i nadati se da će ispuniti ono što su nam obećali. Što se tiče plaća gradonačelnik nam je kazao da postoje neke solucije kako bi mogli biti dobiti plaće. Na nama je da se nadamo da će to biti riješeno. O rokovima u ovoj situaciji nismo razgovarali, ali nadamo se da će obećanje biti ispunjeno”, iznio je ispred cijele svlačionice stav svojih suigrača i stručnog stožera kapetan Zadra, Jure Jerbić.

Jure Jerbić

Jerbićevu izjavu dodatno je pojasnio trener Marko Pinčić.

“Situacija je takva da rješenje sigurno ne možemo očekivati u roku od 7-10 dana. Realna je situacija da se to neće riješiti tako brzo. Gradonačelnik nam je pokazao dobru volju da će se učiniti sve kako bi ova situacija bila riješena na najbolji mogući način. Imamo vjere da će to tako i biti. I zato želimo igrati dalje, zato što volimo ovaj klub i volimo ovaj grad. Dogovorili smo se da ćemo pokušati biti što bolji, da ćemo sve utakmice do kraja prvenstva odraditi maksimalno korektno i ostvariti što bolji rezultat. Svi igrači i stručni stožer stoje iza te odluke.“

Marko Pinčić

Novinare je zanimalo i jesu li predstavnici kluba na današnjem sastanku od gradonačelnika zatražili smjenu direktora Damira Kneževića i Nadzornog odbora zbog njihove moguće odgovornosti za situaciju u kojoj se klub našao.

“Nismo, jer se ne želimo baviti politikom kluba, već samo onim dijelom koji se odnosi na sportski dio. Gradonačelnik i ljudi koji vode klub valjda znaju što treba napraviti i nadamo se da će oni to napraviti što bolje. Na sastanku su nam ponuđene neke solucije o kojima ne bih javno. Iz toga smo iščitali da gradonačelnik želi stati iza kluba i želimo vjerovati u to. Rekao nam je da želi zaštititi klub, igrače, trenere i radnu zajednicu”, rekao je Pinčić kojeg je dočekalo i drugo pitanje. Ono vezano uz stečaj kluba.

“O stečaju također nismo razgovarali”, kratak je na ovu temu bio Pinčić koji se nadalje suočio s pitanjem kakvi su sportski motivi i ciljevi kluba sada kada se budućnost čini vrlo neizvjesnom.

“Ostali smo bez nekoliko igrača, ali bez obzira na to u svakoj utakmici kao i do sada želimo biti što bolji. Želimo pokazati ono najbolje što možemo dati, pa gdje nas to dovede”, zaključio je Pinčić.

Inače, Nogometni klub Zadar trenutačno je u blokadi zbog iznosa od 981 tisuće kuna koje potražuju Jure Jerbić i Tomo Gluić u iznosima od 54, odnosno 155 tisuća kuna, te Liburnija i Porezna uprava u iznosima od 423 i 348 tisuća kuna. Ostala dugovanja, među kojima se uostalom nalaze i zaposlenici kluba, neki bivši igrači i treneri kao i tvrtka Vodovod d.o.o. te neki dobavljači, kreću se u iznosu od oko dva milijuna kuna.

U slučaju stečaja svi ovi vjerovnici ostat će bez svojih potraživanja s obzirom da Nogometni klub Zadar u stečajnoj masi, koja obuhvaća cjelokupnu imovinu dužnika, ne posjeduje praktički ništa osim, navodno, prava na koncesiju na stadion što također ima svoju određenu vrijednost.