25 tra 2024
1. Sonik ŽMNL: “Puno uzbuđenja očekuje nas i ovog vikenda”
Futsal

1. Sonik ŽMNL: “Puno uzbuđenja očekuje nas i ovog vikenda”

Uzbudljivo kolo nas čeka kroz vikend, a sve je počelo jučer u Biogradu gdje su Gauni ugostiti aktualne prvake. Kontrol biro je u izvrsnoj utakmici slavio 6:5.

Pravu kvalifikacijsku utakmicu igraju Plovanija i Samba gdje Damoklov mač visi nad trupama Malog Mourinha Ivana Jurića. Na ništa se ne pomišlja osim na pobjedu jer bi sve ostalo bilo lose po Plovaniju. Samba je u kudikamo boljoj situaciji i čeka nas prava muška utakmica.

Idassa Nadin će kontra Puntamike doći s bremenom poraza dok će Obitelj jahati osokoljena velikom pobjedom. Subotnja utakmica u udarnom terminu nam nudi pravu poslasticu no to nije kraj.

Varoš će nakon njih na megdan s Poljicima. Čak tri poraza zaredom se po zapovijedi Marka Vukića moraju presijeci no ni Poljica nemaju vrt pun ruža i svaka utakmica do kraja im je biti ili ne biti.

Nije tajna da Sveti Ante muku muci s povredama no brod zasad dobro plovi ka play offu. Čeka ih Primorac koji je “kupio” šansu za opstankom i do kraja ide na glavu. Iako će puno toga ovisiti kakvi će sastavi istrčati u subotnji tzv. portugalski termin.

Ploča je dobrim igrama došla do sigurne zone i dvoboj s Vrsima im je nova prigoda za proboj prema vrhu. Vrsi su malo živnuli s tri boda no bodovi su i dalje neophodni. Ključ svega je zaustaviti Nina Jurjevića koji u zadnje vrijeme pogađa iz svlačionice te je na drugom mjestu liste strijelaca.

I za kraj u kasnom nedjeljnom terminu imamo derbi kola, Tin i Stanove. Lider je prosuo bodove nad fenjerašem i s pravom je Tiho Knežević bio ljut. Pjesma i festa u garaži je spremna no uvjet za to je pobjeda Stanova, a može se jer je takav scenarij bio u prvom dijelu.

Tekst: K. Zrilić