Trećim mjestom u 1. HMNLŽ Chicksice ispisale povijest svog mladog kluba!

Vrijeme čitanja: 2 min

MNK Futsal SuperChicks iz Poličnika ispisao je povijest svog mladog kluba osvojivši treće mjesto i brončanu medalju na jučer završenom 5. izdanju Prve hrvatske malonogometne lige za žene. U prethodne četiri sezone najbolji plasman Chicksica bio je nastup na Final Four-u gdje su na kraju završile na četvrtom mjestu da bi ovog vikenda na turniru igranom u Zadru osigurale ovaj povijesni rezultat.

„Evo nakon četiri sezone u kojima smo praktički medalju gubili u zadnjim utakmicama, sad smo na svom terenu, što i je najslađe, dobili ovu zadnju i osvojili treće mjesto. Dobili smo prvakinje Hrvatske što se vrhunski i čime smo pokazali kako je samo stvar do nas, odnosno kakvi idemo na turnir i kako pristupamo utakmici“, kaže trener ekipe iz Poličnika, Luka Marinović.

Luka Marinović

Put do ovog uspjeha bio je prilično trnovit čemu u prilog svjedoči i podatak kako su za ovaj veliki rezultat Chicksice u posljednjoj utakmici prvenstva morale pobijediti novopečenog prvaka ekipu MC Plusa koja je već uoči ovog turnira osigurala naslov prvakinja. Nimalo lagan posao koji su cure iz Poličnika odradile perfektno pobijedivši na kraju s 3:1.

„Znali smo da nam za tu treću poziciju trebaju tri boda i ušli smo u utakmicu pametno, čvrsto i agresivno. Na kraju nam se to vratilo i mislim da smo zasluženo došli do slavlja. Nažalost, puno smo bodova prosuli na turniru u Đurđevcu gdje smo izgubili od Mirlović Zagore. No to je sport, svatko ima pravo na loš dan. Ali sve se na kraju vratilo na najbolji mogući način. S ovom medaljom vratilo se svih deset godina koliko sam u ženskom futsalu, sav trud i napor koji sam uložio, o stresu neću niti govoriti. Lijepa je ovo i promocija za naše malo mjesto Poličnik, definitivno“, zaključio je Marinović.  

Iza MC Plusa na drugom mjestu završila je ekipa Alumnusa, a zanimljivo je da su nove prvakinje jedine gubitke bodova upisale upravo protiv ekipe SuperChicks.

MNK SuperChicks

TABLICA

1. MC Plus               16  14 1 43
2. Alumnus SC Flegar      16  11 1 34
3. Super Chicks     16  10 2 32
4. Meteora Futsal    16  10 1 31
5. Mirlović Zagora     16    9 0 27
6. Vinkovci                16    8 1 25
7. Dubrovnik                16    5 0 15
8. Siscia                 16    1 1   4
9. Graničar                16    0 1   1