Na Višnjiku 311 natjecatelja – Puhalović plivač godine

Vrijeme čitanja: 2 min

U organizaciji PK Zadar u subotu je na bazenu Višnjik održano je Županijsko prvenstvo za plivačice i plivače iz Zadarske županije. Iz tri kluba, PK Zadar, PK Jadera i PK Dupin Biograd, nastupilo je ukupno 311 plivača.

– Ovako veliki broj natjecatelja ukazuje na ozbiljan razvoj ovog vrlo zahtjevnog sporta u našoj županiji kako po brojnosti natjecatelja tako i po sve boljim rezultatima, ističu iz PK Zadar.

U prvom dijelu natjecanja plivale su se četiri discipline (50 m slobodno, 50 m leđno, 50 m prsno i 50 m leptir) starijih dobnih kategorija dok su se u drugom dijelu u pet disciplina dokazivali oni najmlađi, u disciplinama: 25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir. Taj drugi dio natjecanja pogotovo je bučan i veseo, u navijačkom ozračju jer kada treba podržati najmlađe plivačice i plivače, ovdje je publika i glasnija i brojnija. Veliku podršku navijanjem dobili su i svi plivači s poteškoćama koji nastupaju u svojoj kategoriji. Riječ je o plivačima s različitim oblicima fizičkog i intelektualnog invaliditeta a svi oni i publici i sucima i natjecateljima probude osjećaj divljenja.

Za PK Zadar plivalo je 164 plivača isplivano je 110 odličja od čega 42 zlata, 41 srebro i 27 bronce; u čak 12 disciplina plivači Zadra zauzeli su prvo, drugo i treće mjesto! Za PK Jaderu je nastupilo 118 plivača a za PK Dupin 29 plivača.

Domaćin, PK Zadar, iskoristio je natjecanje kako bi uručio nagradu najvrijednijem plivaču u 2019. godini. Riječ je o tituli „plivač godine” gdje se plivači prve natjecateljske skupine kroz zimsku i ljetnu sezonu svaki mjesec ocjenjuju dolascima, ocjenom zalaganja na treningu od strane trenera i samoprocjenom. Najveći zbroj ocjena po mjesecima osvojio je junior Božo Puhalović na čiji su rad u PK Zadar ponosni a na natjecanju je nagrađen i progodnim poklonom.

Još jedno natjecanje, odlični rezultati i zadovoljni treneri i navijači. Bravo za cijelu ekipu plivačica i plivača, a do idućeg susreta puno dobrih treninga i rezultata, ističu uz PK Zadar.

Za najmlađe natjecatelje to je uskoro jer se u Splitu 01.03.2020. održava regionalno prvenstvo Hrvatske za početnike.