29 ožu 2024
Ivanov: “Kup se vraća kući”, Rozić: “Jedva čekam igrati u dekoru kakav Zadar napravi”
Košarka

Ivanov: “Kup se vraća kući”, Rozić: “Jedva čekam igrati u dekoru kakav Zadar napravi”

Zadar ili Cibona, tko će stići do naslova 29. izdanja košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića znat ćemo danas nakon finalnog dvoboja kojeg će odigrati ova dva suparnika u Krešinom domu u Zadru.

Zadrani su najdraži trofej osvajali do sada šest puta a posljednji put još prije dvanaest godina.

 Kapetan sastava s Višnjika, Ive Ivanov.

„Želimo vratiti trofej tamo gdje mu i jest mjesto. Igramo kod kuće pred svojim navijačima, znamo da će nam podrška biti kakva se samo poželjeti može. Na nama je da budemo pravi i uzmemo Krešin kup nakon toliko godina posta. Bit će teška i zahtjevna utakmica, nema nepoznanica između nas i Cibone.. Vjerujem da ćemo mi na kraju imati puno više razloga za zadovoljstvo, ovaj grad i naši navijači zaslužili su da ih razveselimo“.

Cibona ima sedam osvojenih Kupova u svojim vitrinama, svjestan je njezin kapetan Marin Rozić da će domačini sve napraviti da pred svojim navijačima napokon uzmu trojej.

Sretan sam što smo došli do finala i što je Zadar u tom finalu. Nadam se prepunoj dvorani i dekoru kakav Zadar zna napraviti. Igrali smo već dosta puta ove godine i nema tu nekih nepoznanica. Zadar je u ove dvije utakmice pokazao da im je baš stalo, izgledaju dobro i izuzetno motivirano. Očekuje nas jedan rastrčan, dobar i samopouzdan Zadar. Što se tiče nas, znamo kako igrati protiv Zadra, pogotovo finale. Znamo da Zadar već dugo nije uzeo nijedan trofej i da će njihova motivacija biti na jednoj strašnoj razini. Mi ćemo se spremiti, znamo da je Zadar favorit i da i oni i praktički cijeli grad očekuje da osvoje taj Kup. Odigrat ćemo našu košarku i vidjet ćemo što će nam to donijeti”. 

Zadar i Cibona dosada su se pet puta susretali u finalima Hrvatskog kupa, uspješniji su Zadrani koji imaju tri pobjede za razliku od dvije Cibonine. Početak dvoboja je u 17 sati i 30 minuta.