1. Sonik ŽMNL: “Slijede nova uzbuđenja u elitnom rangu zadarskog futsala”

Vrijeme čitanja: 2 min

Zanimljiv vikend nas čeka u elitnom futsal razredu županije. Više zanimljivosti pobuđuje borba u donjem domu gdje su prave bitke za svaki bod i gol.

Sve počinje s Pločom i Sambom u subotu. Ploča se naizgled malo odvojila no samo jedan loš nastup sve vraća na početak. Samba je ušla u ritam pozitivnih rezultata i sasvim ravnopravno ulaze u ovaj megdan.

Stanovi nisu bili najzadovoljniji s bodom iz prošlog kola i popravni ih čeka s Plovanijom. Loše razdoblje je trenutno u divu s trafostanice no profesor Juričić je odlučan da odvede svoj brod u mirne vode.

Sveti Ante je nakon dugo vremena izgubio, doduše od lidera Tina i već sada žele oprati taj poraz. No gosti Mocira, biogradski Gauni, su spremni za dvoboj, pogotovo nakon lošeg ulaska u drugi dio sezone. Dosta toga će ovisiti o rosteru momčadi i planovima za subotnju večer.

Općinski derbi igraju Poljica i Vrsi, dvoboj koji plijeni pažnju donjeg doma. Poljica su u grčevitoj borbi za opstanak i svaka utakmica je kvalifikacijska. Đovani iz Vrsi i njegovo društvo su porazom doveli sebe u plutajuće vode pa na novu nulu u rubrici bodova i ne pomišljaju.

Varoš dugo dugo nije imao dva poraza u nizu i Marko Vukić je upalio alarm. Na treći poraz se ne računa no drukčije planove ima Puntamika u vezi ove utakmice. Probuđena obitelj je podsjetila na lijepe dane kluba i s dozom optimizma se čeka ova utakmica.

Derbi kola je dvoboj Kontrol biroa i Idasse Nadin, dvoboj za učvršćivanje što boljih pozicija pred play off. S time da nije nevažno pobjeđivati zbog samopouzdanja. Da skratimo, očekuje nas još jedna fina gurmanska delicija s dvije odlične ekipe.

Najlakši posao na zatvaranju kola ima Tin. Naime,govorimo o dvoboju lidera i fenjeraša Primorca. Naravno da je u sportu sve moguće no apsolutni favorit je Tin, goropadna i moćna momčad koja ne oprašta ništa. Toga su svjesni i u Primorcu no dok se igra svatko se ima pravo nadati.

Tekst: K. Zrilić