07 ožu 2021
Vrijedna ostvarenja plivača Jadere na dva natjecanja
Plivanje

Vrijedna ostvarenja plivača Jadere na dva natjecanja

Članovi PK Jadera su sudjelovali na dva natjecanja stariji članovi koji spadaju u kategorije od ml.juniora do seniora nastupili su na 12. međunarodnom mitingu Victoria-Primorje u Rijeci, dok su kadeti koji su tijekom sezone isplivali norme bili na Korčuli gdje se održalo kadetsko prvenstvo Hrvatske.

2 medalje, niz osobnih rekorda i 6 finala s 12. Međunarodnog mitinga Victoria-Primorje

U Rijeci na 50m bazenu Kantrida održan je 12. plivački miting “Victoria-Primorje” koje je ujedno i treće natjecanje iz HPS Grand Prix sustava natjecanja. U konkurenciji 533 plivačica i plivača iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadera branilo je 8 članova.

Najbolje rezultate je ostvario ml.junior Noa Kuman (04) koji je osvojio dvije brončane medalje te je u svim disciplinama isplivao osobne rekorde i ujedno se u svim disciplinama plasirao u finalne trke.

Prvu brončanu medalju je osvojio u najtežoj i najkompleksnijoj disciplini programa 400m mješovito gdje je svoje vrijeme popravio za više od 5 sekundi te je nastupom u ovoj disciplini pokazao ogroman napredak u svim plivačkim tehnikama što se vidjelo i u daljnjim nastupima.

Drugu medalju je osvojio u disciplini 200m mješovito koju je u jutarnjim kvalifikacijama isplivao za 2:18.87, te je popodne još popravio svoje vrijeme i sa 2:18.63 zaslužio mjesto na postolju. U disciplini 200m prsno se izborio za B finale gdje se s vremenom 2:34.96 plasirao na 4. mjesto u kategoriji, dok je dionicu 100m prsno plivao u C finalu i s vremenom 1:11.49 završio na 8. mjestu.