LIKAR Puntamika i Vrsi na vrhu, Vidaković 38

Vrijeme čitanja: 3 min

Proteklog vikenda odigrano je drugo kolo zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca. I ovaj put LIKAR je ponudio nekoliko vrlo uzbudljivih i zanimljivih utakmica, a publika u Jazinama, koja je bila još brojnija nego u prvom kolu, imala je što za vidjeti.

Jedni od glavnih favorita, veterani Puntamike, ubilježili su drugu pobjedu, no ovaj put ipak znatno teže nego u prvom kolu. U vrlo borbenom susretu Puntamičani su sa 61:54 svladali Total (Ball)ing i to ponajviše zahvaljujući dvojcu Marko Mlinar (16 p, 10 sk) – Ivan Bulić (14 p, 4 as), koji je ubacio gotovo polovicu poena svoje momčadi. Reket je, pak, sa 17 skokova kontrolirao Jure Dražović i to se pokazalo vrlo važnim faktorom. Na drugoj strani jedini dvocifeni bio je Ante Bronić sa 15 poena pa se može zaključiti da je “inžinjerima” nedostajao barem još jedan igrač sa dvoznamenkastim učinkom da bi priredili iznenađenje.

Utakmicu Vrsi – Eurostep.hr definitivno je obilježio Domagoj Vidaković, “Hell of a player” drugog kola LIKAR-a, koji je postigao čak 38 poena (4 trice) uz 13 skokova. Na njegovim krilima Vršani su slavili sa 68:54, uz još 13 poena Marka Lepura te raznovrstan učinak Ivana Kaštropila, koji je ubilježio pet poena, 13 skokova i sedam asistencija. Kod Eurostep.hr-a dvocifreni su bili Ivan Šuljić (13 p), Damir Šimičević (12 p) i Riki Pahlić (10 p), no to ipak nije bilo dovoljno da ozbiljnije ugroze raspoloženog Vidakovića i društvo.

Rezultatski najneizvjesnija bila je utakmica između Preka i Voštarnice u kojoj su “boduli” uspjeli doći do prve pobjede. Za konačnih 55:49 najzaslužniji su bili Jere Mašina sa 21 košem i osam skokova te Josip Marcelić sa 11 poena. Kod poraženih je, pak, jedini dvoznamenkasti bio Šime Fabulić sa 14 koševa.

Do prve pobjede u prvom nastupu došli su i Vodovod Ballersi, koji su sa 62:35 svladali Jaderu. Svih 11 igrača koji su nastupili za Vodovod upisalo se u strijelce, a najefikasniji su bili Darko Melnik sa 13 koševa, Mateo Matov sa 12 te Branko Turopoljac sa 10 poena i 13 skokova. Na drugoj strani jedini sa 10 koševa bio je Antonio Klarić.

U ovom kolu slobodna je bila momčad Vladula. Nakon dva odigrana kola na vrhu su se izdvojile dvije momčadi s maksimalnim učinkom i to Puntamika i Vrsi (2-0), dok po jednu pobjedu i poraz imaju Eurostep.hr, Voštarnica i Preko. Vodovod Ballersi su na 1-0, Vladuli na 0-1, a Total (Ball)ing i Jadera na 0-2.