AK Fortius: Katarina Madžar srebrna, a štafeta brončana na mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske

Vrijeme čitanja: < 1 min

Mladi atletičari i atletičarke zadarskog Fortiusa nastupili su ovaj vikend u Zagrebu na dva prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije.

U subotu su nastupali kadeti i kadetkinje njih četvero a u nedjelju mlađi kadeti i mlađe kadetkinje, njih trinaestoro.

Subota je donijela redom niz osobnih rekorda,Ivano Žilić je ostvario najbolji plasman 9. mjesto u skoku u dalj s rezultatom 5,08m. Značajnije od rezultata je zapravo prvi nastup na prvenstvima Hrvatske mladih atletičara Fortiusa i to upravo ovih s kojima je sve počelo prije godinu i po dana.

Drugi dan je već donio i prve dvije medalje i niz izvrsnih rezultata mlađih kadeta i kadetkinja! Najuspješnija je bila Katarina Madžar koja je u prvoj disciplini dana u utrci na 55m s preponama osvojila izvrsno drugo mjesto i srebrnu medalju s rezultatom 9,49s.

Štafeta u konkurenciji mlađih kadetkinja u sastavu Katarina Madžar,Mare Mijolović,Miriam Medved i Melani Pavlović osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju s rezultatom 1:56,62 nakon po nama nepravedne diskvalifikacije izvrsnih atletičarki Benkovca koje su u utrci pobijedile.

Od ostalih rezultata izdvojili bi izvrsnu Melani Pavlović koja je osvojila 4. mjesto na 60m s rezultatom 8,50s. Odlična je bila i Jana Bujan na 55m s preponama osvojivši 6. mjesto s rezultatom 9,83s. Mlade atletičarke osvojile su još i dva 7. mjesta i to Melani Pavlović na 200m s rezultatom 28,83s,te Katarina Madžar u skoku u dalj s rezultatom 4,91m.

Imali su predstavnici AK Fortius još niz osobnih rekorda.