11 kol 2022
Šime Kraljević: “Strahujem od odluke HKS-a na koji način će se igrati treći krug!”
Košarka

Šime Kraljević: “Strahujem od odluke HKS-a na koji način će se igrati treći krug!”

Košarkaši Sonik-Puntamike došli su na korak do senzacije da jučer u Jazinama pred oko 500-injak gledatelja pobjede Cibonu u dvoboju 19. kola HT Premijer lige. Kvaliteta gostujućeg sastava na kraju se ipak pokazala presudnom jer su u odlučujućim trenucima zadržali mirnoću te u konačnici slavili s 85:81.

Bila je to utakmica puna preokreta u kojoj je domaćin vodio gotovo cijelim njenim tijekom, dok su gosti uglavnom u serijama sustizali zaostatak. Ipak, naznaka da bi susret na kraju mogao otići na stranu Cibone stigla je početkom posljednje četvrtine kada su igrači Ivana Velića serijom od 11:2 otišli na dotad najveće vodstvo od sedam poena.

No, borbeni Puntamičani uspjeli su još jednom zakomplicirati stvari i doći do dvije lijepe prilike da utakmicu odvedu u produžetak. Nažalost  po domaćina, u obje je Juraj Segarić loše reagirao pa je pobjeda, zasluženo, pripala Zagrepčanima.

U pripremi utakmice rekli smo da moramo zaustaviti njihovu tranziciju i da utakmicu moramo uvesti u sporiji ritam.  Mi smo to dobro napravili kroz svih 40 minuta ali je na kraju nedostajalo i malo sreće. Novačić je ubacio dvije ključne trice, jednu i uz prekršaj…tko će kome ako ne svoj svome… Možemo žaliti za propuštenim jer bi se ovom pobjedom doveli u komforniju situaciju. Ali ovo nam treba biti pokazatelj da možemo parirati svakoj ekipi ako smo na gornjoj granici svog maksimuma“, rekao je trener Puntamičana, Šime Kraljević koji je u konačnici čestitao svojim igračima na prikazanoj igri. Kako i ne bi kada su njegovi puleni u konopcima imali puno kvalitetniju ekipu od sebe i da je Segarić u datom trenutku donio pravu odluku možda se kroz dodatnih pet minuta moglo kreirati iznenađenje kojem se, ruku na srce, malo tko nadao.

„On je imao nekoliko mogućnosti. Filipa Jošića na jednoj, Šimu Špralju na drugoj, a mogao je i sam uzeti šut. Ali on je u tom trenutku odgovornost odlučio prebaciti na drugoga jer je ranije promašio tri šuta. Ali nije mi to toliko krivo koliko ona prilika pri ulazu u napadu ranije što nije realizirao. Ali ne zamjeram mu ništa, dapače. Donio je odluku koju je donio i ispalo je onako kako je ispalo. Ono što je važno da smo bili „živi“ cijelu utakmicu i da smo bili blizu pobjede. Da ne kažem da su nam nedostajali i Eddy Jurjević i Emilio Banić. Uvijek neki problemi, bolesti i ozljede. A što nas još čeka sad kad krenu nelogičnosti s trećim krugom… Ne želim otvarati Pandorinu kutiju ali mislim da će se mnogi iznenaditi kada vide raspored koji će uskoro biti objavljen“, zaključio je Kraljević.

A prema informacijama s kojima raspolažemo HKS još se uvijek nije odlučio po kojem sistemu odigrati spomenuti treći krug jer se ispostavilo kako zamišljeni obrnuti Bergerov nije idealno rješenje. Prema njemu nagrađeni će biti oni koji nakon drugog dijela budu lošije plasirani jer će svoje utakmice protiv izravnih konkurenata igrati kod kuće. Ali čemu čuđenje? Dovoljno je znati tko sjedi na čelu Saveza i odgovor sam, kao pero iz Forrest Gumpa, padne u krilo…