Zadrani na Mocirama remizirali protiv Osijeka

Vrijeme čitanja: 2 min

Kuglači Zadra remizirali su na svojim stazama protiv Osijeka 4:4 (3535:3590) u dvoboju 12. kola Prve lige. Podjelom bodova svakako mogu biti zadovoljniji domaćini koji su zahvaljujući pobjedi Krste Lulića od tek četiri čunja u posljednjem setu uspjeli ostati neporaženi.

Baš kako su i upozoravali iz zadarskog tabora, Osječani su se pokazali respekta vrijednim rivalom koji prema prikazanoj igri apsolutno ne zaslužuje posljednju poziciju na kojoj se nalazio prije današnjeg dvoboja sa Zadrom.

U prvoj izmjeni Luka Ukalović je nakon nešto lošije odigranog prvog seta u ostala tri sa staza doslovce pomeo Hrvoja Harkanovca, ali je jednu od lošijih partija sezone pružio Stanko Čota koji Mariju Lioviću nije uspio osvojiti niti set pa je rezultat na kraju glasio 1:1 uz prednost Osijeka od 17 poena.

U drugoj izmjeni za Zadar su nastupili kapetan Marijo Baljak i Andrija Božičević, a za goste Marko Tomić i Dario Radoš. Baljak je, uz ne baš sjajnu igru ipak bez previše stresa pobijedio Tomića, dok se prava mala drama odigravala u drugom dvoboju gdje je Božičević sa zadnjom kuglom došao do boda protiv Radoša. Domaćin je tako došao do trećeg boda, a usto je i prednost, doduše od tek 16 čunjeva, prebacio na svoju stranu.

Bio je to rezultat s kojim Zadrani nakon dvije izmjene nisu bili zadovoljni. Sigurno je kako su očekivali barem mrvicu veću prednost s obzirom da su znali kako će za goste u posljednjem paru zaigrati njihova dva najbolja igrača, Mario Mušanić i Ivan Pušić. Na kraju je dvoboj završio podjelom bodova jer je Mušanić bez većih problema svladao Matiju Cindrića, dok je Krsto Lulić u neizvjesnom meču bio bolji od Pušića.

“Pa moram priznati kako smo se malo i pribojavali ove utakmice jer smo znali u kakvoj je Osijek poziciji i njima je ova utakmica, odnosno pobjeda u njoj bila imperativ u toj njihovoj borbi za ostanak. Ali ni nama nije bilo svejedno jer bi se porazom našli u neugodnoj situaciji. Osijek nije ekipa za zadnje mjesto, tonsmo govorili i ranije tako da je ovaj bod za nas zlata vrijedan”, izjavio je nakon utakmice Lulić.

Krsto Lulić

Osječani su na put prema Slavoniji tako ponijeli vrijedan bod zahvaljujući boljoj razlici u čunjevima, dok su Zadrani bez pobjede ostali i treću utakmicu zaredom.

Zadar je nakon ovog kola ostao na sedmom mjestu ljestvice sa devet bodova i učinkom od četiri pobjede,sedam poraza i jednog remija.
U idućem kolu naši kuglači gostuju kod Bjelovara.

KK Zadar – KK Osijek 4:4 (3535:3590)

L. Ukalović – H. Harkanovac 3:1 (635:587)                  S. Čota – M. Liović 0:4 (571:636)      M. Baljak – M. Tomić 1:3 (586:551)                                                A. Božičević – D. Radoš 3:1 (589:591)                      K. Lulić – I. Pušić 3:1 (581:577)                                  M. Cindrić – M. Mušanić 0:4 (573:648)