Košarkašice Zadra u važnoj utakmici dočekuju Split. Toni Matešić: “Idemo i na parketu pokazati da smo favoriti!”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Nakon velike i važne pobjede u Puli košarkašice Zadra u subotu igraju još jednu bitnu utakmici u pogledu bijega s dna ljestvice i osiguranja prvoligaškog statusa. U goste im u dvoboju 13. kola Prve lige za žene u dalmatinskom derbiju dočekuju Split.

Baš kao i Zadrankama, ovaj je susret i gošćama od velikog značaja. Naime, Splićanke su u dosadašnjem dijelu prvenstva upisale tek tri pobjede te se nalaze na diobi pretposljednjeg mjesta koje vodi u kvalifikacije. Da bi to izbjegle pobjeda u Zadru nameće im se kao imperativ pa se stoga s pravom u „trici“ očekuje jedna dobra košarkaška predstava.

„Split je vrlo mlada i zanimljiva ekipa koja igra u visokom intenzitetu svih 40 minuta. Dobro se poznajemo jer smo ove sezone već odigrali dvije međusobne utakmice. U obje smo na kraju izašli kao pobjednici ali su obje bile neizvjesne i riješene tek na samom kraju s posjedom ili dva. Znamo što smo loše u tim dvobojima radili i dogovorili smo se kako treba igrati. Cure mi izgledaju jako motivirano i smatram da smo favoriti u ovom dvoboju što ćemo sutra i pokazati na terenu“, kaže trener Zadra Toni Matešić.

Utakmica počinje u 19 sati.