P. Milin, trener u VK Jadran: “Trnovit je put do stvaranja reprezentativca”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Aktivno je u Veslačkom klubu Jadran. Predstavnici zadarskog kluba marljivo se pripremaju za nove izazove koji ih vrlo skoro očekuju uoči starta nove natjecateljske sezone.

Kako napreduje pripremni dio rekao nam je trener Petar Milin.

„Veći dio zimskih priprema, odradili smo gotovo 75% planiranog. Imamo još nešto više od mjesec dana do prve regate, zapravo za desetak dana idemo u Rijeku, imat ćemo suhu provjeru na ergometru naših kandidata za reprezentaciju”.

Rezime prošle sezone.

„Nastavili smo s dobrim rezultatima na domaćoj sceni, istaknuo bi tu ostvarenja naših cura kako na domaćim tako i na regionalnim regatama i one su bile te na koje smo najviše ponosni s učinjenim lani. Istina je da rezultati da međunarodnom planu nisu bili onakvi kakve priželjkujemo. Pokušavamo se vratiti u taj kolosijek, nije lako stvoriti reprezentativca, plan je to svakako i to u juniorskom uzrastu, nadam se da i hoćemo ove godine imati svoje predstavnike jer po tome smo uvijek bili prepoznatljivi”.

Želje u sezoni koja je pred vratima.

„Plan je nastupiti na 2o tak regata. Želja je biti i na europskom i svjetskom juniorskom prvenstvu u Beogradu i Bledu. Nadam se da će naši juniori sudjelovati na jednom od ta dva prvenstva. Planova ima, treba samo predano raditi i onda će i rezultati biti onakvi kakvi i želimo da budu” – završio je Milin.